torsdag 9 juni 2011

Rabarbersaft

Rabarbersaft

En snabb och enkel rabarbersaft är det perfekta sättet att ta tillvara på rabarbern. Smakar mums till fikat!
Rabarbersaft
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Färdigt på: 1 tim 25 min
Ingredienser
1 kgrabarber1.5 lvatten4.5 dlströsocker1 stcirton, saften
Tips
Servera den gärna iskall med isbitar, garnera med färska jordgubbar eller lime.
Receptet ger cirka 3 liter.

Spädes efter smak, cirka 1x1.

Gör så här

1. Skär rabarbern i småbitar och med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.
4. Leilas tips!
5. Servera den gärna iskall med isbitar, garnera med färska jordgubbar eller lime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar