lördag 28 juli 2012

Uno

Sitter vid bordet och spelar Uno med sonen och maken. Sonen har vunnit mest hittills dock, borde ju ha lärt mig vid detta laget att inte spela med honom ;-)

fredag 27 juli 2012

Mysdag

Haft en härlig mysdag med familjen. Bad, fika, lunch och lite shopping innan middagen intogs.

Snart till bästa familjen Nilsson!

lördag 21 juli 2012

Kalas & Skön kvällspromenad

Kom nyligen hem från en grillkväll med svåger med sambo, svärföräldrarna och min egen lilla familj. Avslutar en dag som har bestått av kalas för Goa och underbara Julia som har blivit hela 8 år, usch vad åren går. Ja och så firades ju så klart Johan som fyller idag. Den traditionella presenten beståendes av trisslotter och mina kolakakor överlämnades som vanligt till honom.

Alltid lika trevligt att träffa Johan och Jenny samt Theresia och Danne. Blir lite för sällan bara tyvärr :-(

Avslutar dagen med en skön promenad på ca 5 km, ett bra sätt att tömma huvudet på innan det är dags för sängen. Denna ljuvliga utsikt har jag på en del av promenadvägen.

God natt!

Val i livet

Ibland undrar jag över val jag har gjort i livet, vissa dagar är jag mycket tveksam över att jag har gjort rätt val. Andra dagar är jag dock överlycklig över de val jag har gjort.

Jag antar att det är detta som kallas att leva, man vet ju inte förrän efteråt om man gjort rätt.

Speciellt på somrarna funderar jag över mina val. Valen har jag ju redan gjort så det är väl dumt att ångra dem, vilket jag väldigt sällan gör. Man ångrar ju oftast det man INTE gjort brukar man ju säga.

Jag älskar sommaren i de flesta fall utom en specifik del som blir ännu större än annars... alkoholkonsumtionen går upp ännu lite mer för de flesta verkar det som.

Jag är inte nån som tycker att man ska vara nykterist eller så. Jag dricker gärna jag med ibland, dock VÄLDIGT sällan, av flera olika skäl.

Enligt mig så förstör alkohol mer än det ger, men det är ju min åsikt.

Alla gör vi våra val i livet, ett av mina val är att mina barn inte ska behöva se mig full eller dricka mycket. De ska veta att man kan ta en öl eller så till maten utan att det är nåt konstigt, men jag anser att de ska kunna känna sig trygga och veta att jag inte dricker så mycket att jag inte kan ta hand om dem.

De ska aldrig behöva fundera på om jag kanske inte kan skjutsa dem till en match eller så för att jag redan har tagit något att dricka på fredag em. De ska inte vara nervösa för att ta hem kompisar för att de inte vet om jag festar till.

Jag vill ge mina barn en trygg och härlig barndom/uppväxt de kan se tillbaka på med glädje när de blir vuxna.

Många tycker nog att jag är jättelarvig och tråkig. Men då är det deras åsikt. Eftersom att jag själv känner obehag när det blir för mycket alkohol inblandat och själv tycker att många människor blir som förbytta med alkohol i sig, så är det mitt val att oftast säga nej till alkohol i alla former.

onsdag 18 juli 2012

Livets enkla nöje

Löpning- ett helt gratis (om man bortser från inköp av bra löpskor) nöje man kan göra precis när man vill. Har jag en timme över så kan jag ta en kortare löpvända, utan en massa förberedelser eller dylikt. Jag har kommit så pass långt i min träning att jag tycker löpningen är skön. Visserligen ruskigt jobbig under tiden jag springer men så otroligt skönt efteråt.

Just nu sitter jag på trappen och njuter av denna underbara utsikt efter min avslutade löpvända på ca 5 km. :-)

lördag 7 juli 2012

Vansbro tjejsim

Gren 1 av 4 på tjejklassikern avklarades idag. Det var inga större problem. Jag och kusinen åkte från mig vid kl 8 imorse, jag startade kl 13:10 och kusinen 13:20 och vi var hemma igen vid 17:30 ungefär.

Jag simmade alltså 1000 meter i västerdalälven. Jag kom iväg relativt snabbt tycker jag. Hade ingen större brådska förrän jag dragit chipet för startregistreringen. Gick i vattnet som idag var 17.1 grader varmt, eller kallt hur man nu ser på det ;)

Simmade på utsidan mest hela tiden för att komma förbi lite folk. Onekligen får man sig ju en spark då och då av misstag om man simmar för nära varandra. Längdmarkeringarna är bra draghjälp när man ser hur metrarna minskar. Det står folk utefter hela banan och kollar så alla mår ok. Hela arrangemanget är otroligt bra arrangerat och ordnat så jag ser fram emot nästa års halvsim.

I alla fall så kom jag till slut i mål på en tid på 24:05.4 och jag är otroligt nöjd. Jag har inte tagit ett enda simtag sedan vi var i Thailand i mars då jag simmade en hel del, så jag kunde inte vara mer nöjd idag.

Till hela vansbrosimmet om två år behövs det allt lite övning i simteknik.
;-)