onsdag 29 augusti 2012

Barngymnastik F03-06

På måndagen det dags för allt att återgå till normalt igen. I helgen är jag på kurs för barngymnastiken och är denna kurs lika bra som den förra så kommer jag och Mikael ha mycket roligt att prova på barnen.

Jag har uppslag för nya lekar, stoppljusen bland annat.

Jag har övningar att utveckla, lärt mig tydligare hur barnen ska lära sig stå på händer, göra volter och liknande. Fick ju tom göra en handstående volt själv.
:-)

Jag ska nu ta och hoppa i i duschen efter mitt egna lilla löp och rask promenadpass. Sedan ska jag förbereda några gymnastiklektioner med olika övningar för att se lite hur mycket alla barnen kan och hur vi ska jobba vidare och göra det utvecklande och roligt oavsett hur mycket eller lite barnen kan.

God natt på er!!

måndag 6 augusti 2012

Tom Tits

Har idag varit på Tom Tits med barnen och Helena. Ungarna har sprungit och tittat på allt och lite till. De har enligt egen utsago haft jättekul vilket gör att även jag har haft en kanondag. Jag och Helena har busat och lekt med experiment även vi. Vi åt medhavd matsäck, köpte glass och handlade på vägen hem och åt sedan tacos som barnen önskade.

Efter maten har barnen tittat på dvd och jag och Helena har snackat skit.

Imorgon blir det Tore källberget och ytterlighet en mysig dag med barnen och Helena. Sedan styr vi återigen bilen hemåt till älsklingen.

fredag 3 augusti 2012

Insomningsproblem

Rubriken på detta inlägg har jag just nu. Var så trött så jag kunnat somna ståendes men gav mig sjutton på att jag skulle vika klart tvätten i nya jag lade mig.

Nu har jag legat ett tag och bänt och vridit på mig. Av med täcket, men så blir det kallt, på med täcket, då blir det varmt istället.

Så då tar jag väl fram tfn och bloggar lite i stället.

Idag kom äntligen mina småtroll hem igen. De har varit hos farmor och farfar sedan i söndags. De har varit och fiskat, stack till Gränna och tittade när de gjorde polkagrisar och så var dem till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Kul för barnen att åka iväg med dem en sväng varje sommar.

Själv har det faktum att jag/vi varit barnlediga gjort att jag har cyklat fram och tillbaka till jobbet hela veckan. Enklast är till jobbet på morgonen, jisses så jobbigt det kan vara att cykla hem. 2 av dagarna har jag haft ordentlig motvind så gott som hela vägen hem och imorse regnade det på mig ungefär 1/3-del av vägen. Annars har vädret visat sig snällt när jag har cyklat.

Nu har jag återigen semester, denna gång i 1.5 vecka, till skolan börjar alltså. Det blir 1-2 mysdagar med underbara Helena och så blir det mys här hemma, tror barnen behöver det med. Sedan blir det att lämna dem en sväng till mamma nån dag medan hon är i syrrans stuga. Då kan de bada och leka lite med mormor.

Sedan nästa helg blir det kalas och firande av vår kille som då blir hela 7 år. Stolt som en tupp är han, börjar riktiga skolan ju, inte bara "lekis" som förra året. Plus i kanten är ju att han vet vad man får av mormor när man fyller 7 och blir tillräckligt stor... En klocka att ha på armen :-)