onsdag 9 april 2014

Mat för prestation

Sitter på en föreläsning i Västerås som heter samma som rubriken på detta inlägg. Handlar om hur viktig maten är för prestationen och vad maten ska bestå av. Att alla delar är viktiga att få i sig. Det är en bra föreläsare, Erik Hellmen heter han. 

Han tar även upp hur viktigt det är att ha balans mellan kost, sömn och träning. Utan balans däremellan så uteblir prestationsökningen.

Just nu har han precis gått igenom hur mycket fett, protein, kolhydrater samt vitaminer, mineraler och antioxidanter man behöver få i sig.

Nästa del, när pausen är slut, heter måltidsplanering och måltidssammansättning.

För mig är det mycket repetition av kursen jag läste på högskolan senast. Men det är fortfarande väldigt intressant  och man behöver höra det då och då. Det glöms lätt bort hur viktig maten och all balans i livet är för hur man presterar.

Jag kan ibland känna att jag skulle behöva diskutera familjens kost med någon som vet. Den 9-åriga sonen tränar ju ändå för det mesta 3 ggr i veckan plus att han har gymnastik i skolan. Dottern håller sig till 1 ggn per vecka utöver gymnastiken. 

Själv tränar jag ca 4-5 dagar i veckan och maken ungefär lika tror jag... Och vi försöker verkligen tänka på att lära barnen att äta rätt.

Nej, nu börjat det igen.
Kram