onsdag 25 april 2012

En fullspäckad dag

Idag är en sån dag då jag själv undrar hur i hela friden jag fick ihop denna dag.

Jobbade till 14:40, skyndade mig hemåt, fick ett mess under bilfärden hem om att det finns ett intressant ekonomjobb till mig, hem och eldade lite så det skulle bli lite varmt i huset,till ICA för att köpa juice till mötet lite senare, åkte vidare till skolan för utvecklingssamtal för J. Han satt tyst så mycket han kunde, vilket både jag och fröken var förvånade över. När han inte satt tyst så gnodde han sig i ögonen... pollenallergin gör honom trött och tjurig och det kliar i ögonen.

Från skolan halv 5, skyndade oss att hämta N på förskolan, hem och kastade in barnen i duschen, gav dem mat lite snabbt och sedan ringde det på dörren. Det var dags för styrelsemöte med Kolsva IF. Vi blev inte så många men trevligt i varje fall.

Är det någon som känner att de vill börja som ledare för barngymnastik eller något annat så hör gärna av er. Kolsva IF behöver alltid intresserade ledare.

Under mötet ringde telefonen, ett företag från Arboga som ringde om att de sökte ekonom och hade sett min CV på arbetsförmedlingens hemsida (trodde knappt folk tittade där längre när de söker folk) så han återkommer om några dagar igen för ett eventuellt möte. Efter mötet kastade jag barnen i säng och sedan andades jag några gånger innan jag satte igång diskmaskinen, tvättmaskinen och slog på datorn.

Nu bloggar jag som ni märker, ska snart kasta mig in i duschen och sedan kolla på Grey's Anatomy. veckans höjdpunkt på tv!!!

Nej nu är det duschen och sedan tvn och sömnen som kallar...

Natti natt på er!!!

Ingen Zumba igår.

Igår var det tisdag och Zumba. Tyvärr hostade jag så mycket att jag inte vågade pallra mig dig. Har väl dött på kuppen är jag rädd. Men lite sur var jag kan jag säga, speciellt som det inte är något nästa vecka när det är röd dag.

Farmor och farfar kom iaf ner och fikade en stund innan ungarna gick och la sig.

Var skönt att få lite avlastning en stund.

Kram

Ännu en måndag

Igår var det återigen måndag, nej det var det ju inte... i förrigår var det måndag. Då jobbade jag och sedan var jag helt slut. Satt i telefonkö till OKQ8 i 45 minuter för att beställa ett nytt kort till min kära man. Eftersom att jag är kontohavare så kunde han inte göra det själv :(

Mellan 17 och 18 var det barngymnastik i Malmahalllen och det är roligt att se barnen klättra, krypa och leka. De är så duktiga på redskapsbanorna vi gör. Känner att jag behöver lite mera inspiration bara så ska ta och gå två kurser i höst. Baskursen och fortsättningskursen.

Hostade så jag höll på att bli tokig och har ont i halsen.

Kram

måndag 23 april 2012

Bitterfitta nr 1

Rubriken är jag idag! En riktig bitterfitta! Som har ont i halsen, håller på att hosta lungorna ur mig pga rethostan, sinne trött och matt i hela kroppen efter att ha arbetat idag.
Ska det vara så svårt att göra en hostmedicin som man inte är färdig att kräkas av?

Har bakat idag, helt slut på bröd så är illa tvungen. Ny finns det alldeles säkert folk dom tänker att hela ICA är fullt med bröd. Sant, men orkade helt enkelt inte ta mig ber efter barngymnastiken, orkade ju knappt nåt när jag kom hem. Efter att jag vilat en liten stund kom orken tillbaka men då hade barnen redan pyjamaserna på sig och höll på att äta och gick sedan och la sig... Men men... Med facit i hand skulle jag ha kravlat mig ner till affären istället, men nu har vi iaf bröd i veckan!

söndag 22 april 2012

Livet är orättvist

Något annat går inte att säga. Det kan omöjligtvis finnas en vettig anledning till varför en liten 3-åring skall behöva gå igenom det Malva har gjort. Jag har inte träffat den lilla kämpen men har läst om henne och är med i Malva Kämpar gruppen på facebook.

Det är inte ok att en 3-åring blir sjuk och går bort, det är inte så naturens gång ska vara. De ska gå i åldersordning liksom, och inte från helt fel håll.

Jag lider med Malvas familj som natten till idag förlorade sin lilla kämpe. Jag har kramat mina barn en massa extra gånger idag och tackar min lyckliga stjärna för att vi alla är friska och krya. Ingen förälder, oavsett anledning, tycker jag ska behöva gå igenom det de gör ni, och har gjort under en längre tid.

Cancer är en hemsk sjukdom som bara tar och tar...

Usch, livet är bra orättvist ibland!!

Kramar

Det tar lite tid bara...

Våren är ju onekligen på väg, den tar bara lite tid på sig att plocka fram värmen...

torsdag 19 april 2012

Lite bätte

Ja lite bättre är vi allt, men J har fortfarande feber men N är feberfri. Hon har lite hosta men inte så det stör henne. J däremot har en ordentlig hosta så Han nästan kräks.
Själv tror jag inte att jag har nån feber längre heller men är täppt och har ont i halsen.
Imorgon kommer älsklingen hem, hoppas bara vi inte gör så han blir sjuk också.

Har spenderat dagen med att dammsuga upp en skitstor spindel, vilket gjorde att jag fick dammsuga resten av huset med eftersom jag är livrädd för att den ska krypa ut igen. Utöver det har jag städat ur städskåpet som var fullt med grejer som egentligen skulle vara i garaget, där jag har ställt det nu ;)

Jag och sessan har spelat memory medan J mest har legat i sängen och inte gjort mycket. Idag har iaf båda barnen ätit ok.

Tack för idag!

onsdag 18 april 2012

Stora prinsen

Ligger och vrider sig i sängen, antar att det beror på febern. Hoppas han får sova ordentligt och gärna sova bort en hel del av febern. Går den inte ner ordentligt imorgon är det nog dags att ringa läkaren på fredag morgon. Nu har haft hög feber sedan i lördags kväll ku. :(

Feberfamiljen

Det är vi det. Nu när jag kom från jobbet hade jag 37.7 i feber. Jag ligger normalt på ca 36.5 så det känns kan jag säga. Sonen ligger i soffan och sover med 38.5 i feber. Dottern verkar bättre, bara hoppas att det håller i sig på henne så att hon får bli ordentligt frisk.

Tack för nu!

Lunchrast

Har lunch på jobbet, snart dags att gå tillbaka till datorn. Ska bära massa arkiveringsboxar och dona med lite annat.

Då var det dags!
Trevlig eftermiddag på er!

tisdag 17 april 2012

Fortfarande febriga barn

Barnen har fortfarande feber, båda två. J lite lägre än N men dock fortfarande feber.
Jag var och tränade efter jobbet, sedan till farmor och farfar och hämtade dottern sim ville med hem, sonen blev kvar så slipper han gå upp så tidigt imorgon. Farfar passar dem även imorgon, fram till att han får jobb, då får jag åka hem igen. Det är bra tur att vi har familj så nära som så gärna hjälper till när det behövs.

Själv har jag gjort rent badrummet idag, rensat i badrumsskåpen samt medicinskåpet. Dammråttorna utökar sig snabbt men jag plockar bara lite här och där, när jag är klar ska jag ta fram dammsugaren och köra en vända. Men det får bli en annan dag.

Tack för mig!

måndag 16 april 2012

måndagen inleddes med VAB

Så är det. Veckan inleddes med att jag VABBAT. Barnen har haft mellan 39 och 40 graders feber även idag. Mot kvällningen så var den aningen lägre, "bara" 38,7

Imorgon passar farfar barnen tills han får jobb, så jag får iaf arbeta en del av dagen förhoppningsvis.
Sedan är det Zumba imorgon och efter det hämtar jag barnen hos farmor och farfar. Misstänker att det blir VAB även på onsdag så som J känenr sig nu. Han gråter nästan varje gång han hostar och inte ens mirakelkursen Vicks verkar hjälpa särskilt mycket, även fast jag har smort in både rygg och bröst.

Kom just på att jag har ännu en miraklkur på lut som syrran skickat från England för nåt år sedan... måste prova på stört, det har ju hjälpt tidigare även det.

Nej ju är det dags att sova, även jag hoppas på att sova bort några tiondelar av den lite högre tempen än vanligt som jag har haft en stund idag.

Natti natt på er!

Kramar

söndag 15 april 2012

Gostjejen

Ligger här i sängen med lilltova bredvid mig. Febern känns lite lägre just nu och hoppas den är borta imorgon. Mina små älsklingar har varit så trötta och molokna idag. N var pigg fram till eftermiddagen, hon hade ju tom E här och lekte med. Tur att feber inte smittar iaf!
Nu ska även jag sova lite och hoppas vakna upp till två lite piggare älsklingar imorgon bitti.

Tack och god natt

Självförtroende AB

Det gäller att ha självförtroende och peppa sig själv. Mitt nya 10:- inköp på ICA... Hehe

Inlines

Såg att svägerskan letade efter nån som ville åka inlines idag, så vi Messa lite så vid halv 12 så träffades vi vid ströbohög för att åka en sväng. 46 minuter blev det och ungefär 8.4 km. Åkte till åsby och tillbaka. Det var så skönt att röra lite på sig igen, och ikväll är det återigen dags för core!! Ska bli härligt!!

Efter inlinesen gick vi in en snabbis på H&M, hade tillgodo där och J behövde fler mysbyxor och N behövde fler leggings, vet att snart är det det enda hon behagar ha på sig. Sedan kompletterade jag lite till Ls dop den 28:e. Finns ju så mycket sött till småtjejer.

Men nu ska jag sätta mig med en bok i soffan bredvid sonen som har hög feber. Blir att vabba för mig imorgon.

lördag 14 april 2012

Naglar

Här är en bild på min 5-årings lösnaglar. Ni som blir upprörda kan andas ut, de sitter fast med klisterlappar och inte lim. De ramlade bort nästan på en gång men min lilla tjej var nöjd, vilket gjorde mig glad.

Familjedag

Det har det varit idag. Älsklingen stack visserligen och bytte däck på bilarna. Under tiden cyklade jag och barnen till OK och köpte glass. Sedan fick N punktering så Daniel hämtade upp henne på vägen hem efter att ha bytt däck på den första bilen.

Sedan åkte jag och barnen och hämtade Joshs cykel i stugan som passar J bättre. Sedan svängde vi förbi faster och Stig på vägen därifrån och fick kaffe och våfflor. Trevligt att träffa Ulrika med.

När vi kom hem bytte jag däck på Ns cykel och så kom Fred, Natta och Theo över på lite mat och bus. Fred spelade fotboll med J innan maten. Kul att se dem. Nu är vi hemma igen efter promenaden vi var tvungna att ta efter maten, vi åt alldeles för mycket allihopa tror jag.

Tack för idag!

fredag 13 april 2012

äntligen helg

Jag måste säga det, äntligen helg! Veckan har varit en av de jobbigaste och drygaste på jag vet inte hur länge.

Thailandsresan känns ruskigt avlägsen, om det inte vore så otrevligt att flyga så skulle jag med glädje sticka iväg en sväng på semester i värmen nånstans.

Ikväll har vi haft en sån skön hemmakväll med barnen. Maken kom hem runt 18:30 ungefär och då satt jag och barnen och åt redan. Snitzel, potatis och kantarellsås. Ruskigt god. Knorr gör goda såser dem ;)

Efter maten hjälptes vi åt att plocka undan för att sedan plocka fram spelet kasta gris. Jag och barnen spelade 4 omgångar medan maken duschade efter jobbet. Vi vann en varsin gång först och sedan vann J den avgörande omgången. När älsklingen kommit ur duschen så togs den försvunna diamanten fram. Vi skrattade åt älsklingen som bara fick ettor och tvåor när han slog... men så gick han och vann. Han kom inte särskilt långt bort på planen men han hittade ett "visa" efter att prinsessan hade hittat diamanten. Tre steg senare var han i mål som vinnare. Hmm, det var inte så det var tänkt :)

Sedan blev det sängen för hela familjen. Vi läste saga, Alfons Åberg. Han satt barnvakt och berättade en monster historia för barnet han var barnvakt åt. De är roliga de där Alfons Åberg-böckerna. Om jag inte missminner mig så är det han som säger "jag ska bara"... iaf tror jag att mamma brukade säga till mig att jag var som Alfons när jag sa så.

Efter sagan var det återigen dags för tandborstning och toalettbesök innan busungarna ar tvugna att krypa ner i sina sängar och få lite sömn så de orkar med lite bus även imorgon.

Tror inte vi har några speciella planer alls. Jag funderar på att ta med barnen ut på en långpromenad (eller cykel för deras del) om det är bra väder. Annars är det nog spel som gäller iaf en del av dagen. En tjejkompis kommer även förbi på en kopp kaffe imorgon, mysigt.

Ja jag ska ta och fundera lite på nya aktiviteter och lekar till barngymnastiken innan jag somnar, vilket lär bli ganska snart.

Natti natt på er!

torsdag 12 april 2012

Är det dags att ge upp?

Jag är trött igen, tröttare än innan semestern. Huvudvärken är tillbaka, det onda i nacke och axlar likaså. Har suttit framför datorn hela dagarna i 4 veckors tid snart. Hoppas vid gudarna att jag snart kan slå ihop allt och kunna andas ut igen.

Tycker mig vara klar men inser att en fråga är obesvarad, antar att det inte blev nåt av med det eftersom jag inte hört nåt, men frågar igen för säkerhets skull. Jo det blir sånt. Bara att börja göra om saker igen, men också denna gång med vetskapen om att tiden håller på att rinna ut. Och faktiskt tog den tom slut, men jag hade inte möjlighet att slutföra det då. Hoppas det går att göra klart imorgon, om det inte är låst. Det som får mig att må sämst och som gör mig som mest arg är att det hade kunnat vara klart, om jag gjort det själv och inte behövt vänta på andra. Känns som att det är mitt fel när jag inte får in saker i tid, även fast jag helt logiskt vet att så inte är fallet så är det ju så det ser ut uppåt...

Vill säga nåt men hur, jag blir arg så jag kokar men i detta fallet upplever jag att ett samtal bara kommer göra saken värre, hur länge får jag sedan ut för det samtalet? Men vad vet jag?!

Tror kanske det är dags att kasta in handduken, ge upp och se framåt istället. Allt i livet sker ju av en anledning sägs det ju!

Kram

onsdag 11 april 2012

Hängig...

Är jag nu ikväll. Jag har normalt en temp på ca 36.5 grader men ligger nu på 37.5 enligt termometern. Inget jag kan vara hemma för direkt, vilket iof inte är ett alternativ, för rapporteringen och bokslutet är inte helt klart ännu. Men blir det förhoppningsvis imorgon.
Nej nu ska jag titta klart på criminal minds och sedan sova.

Natti natt

måndag 9 april 2012

En positiv överraskning

Idag parkerade en bil utanför oss och vi funderade på vem det var eftersom att vi inte kände igen bilen.
När personerna i fråga klev ur bilen tyckte jag att det såg ut som min systerson, vilket kändes snudd på omöjligt eftersom att de bor i England. Däremot så är ju min syster så otroligt finurlig och spontan att hon helt enkelt konstaterade att hon ville åka "hem" eftersom de har ledig en vecka till i England.

Så hon bokade in en resa hem till Sverige med busungarna i släptåg. Så ljuvligt när de är hemma, man kan åka dit och ta en promenad, snacka skit och bara vara. Så skönt att ha syrran i närheten, det händer ju tyvär inte alltför ofta.

Det är väl tur att Ryan Air finns och att det är relativt "billigt" att flyga till och från England.
Att sitta vid samma bord som syster yster och skratta, äta och snacka skit gjorde susen med mitt humör, som inte har varit särskilt trevligt alls i lite mer än en vecka. Har varit liiite för mkt strul och krångel.

Nu hoppas jag att jag kan samla ihop ännu lite mera energi inför morgondagens arbetspass. Efter jobbet är det ett Zumbapass som väntar och sedan blir det eventuellt en sväng upp till syrran när barnen har lagt sig, om hon inte blir kvar lite längre i Västerås förstås. Påpekade för henne att när hon ändå åker förbi där imorgon på väg hem från mamma så kan hon ju ringa sin barndomskamrat som flyttat dit. Jag menar, när hon ändå åker förbi.

Jag önskar er alla en trevlig morgondag.

Kram och god natt på er!

söndag 8 april 2012

För många röda dagar!!

Är vad det är! Inte normalt sett men just nu är det det! Har alldeles för mkt på jobbet som jag inte har hunnit med men känner att jag borde. Jag borde släppa jobbet nu när jag är ledig men det är inte det lättaste jämt, det tror jag de flesta känt någon gång.

Nej ny ska jag njuta lite framför tvn, komma på "the ugly truth" och skratta en massa!!

Natti natt på er

Irriterande dålig träning!!

Det är väl ungefär vad jag har åstadkommit idag!

Nja, lite mat till barnen, utevistelse och utrensning av Nattas och Johannes kläder med. Men usch så dåligt träningen gick idag! Saknade coren, men vi har påskuppehåll! På ta nya tag på Zumban på tisdag och coren på söndag igen!!! Men löpningen måste ju funka, snart vårruset*2 och i höst tjejmilen.

tisdag 3 april 2012

Inlines

Tog en tur på inlinesen idag. Maken började med att åka en sväng mesan jag slängde ihop en pannkakssmet och började steka dem. Maken kom hem och vi bytte plats. Han vid spisen och jag stack ut en vända.

Det var jobbigare än vad jag kom ihåg.
Men det är ju iof i somras jag åkte och det var ju ett tag sedan.

Har fullt upp och lite till på jobbet men ska försöka komma iväg på massagen jag har bokat in imorgon. Vore riktigt skönt.

Nej nu ska jag krypa till kojs.
Natti natt.