fredag 28 oktober 2011

Kost

Nu SKA jag ta tag i det där med min
Kost igen. Ska återigen ge mig själv
förhållningsorder på sockret. Frukt kan
Kanske vara ok men kakor o godis, aja baja!!

Kan jag hålla det fram till advent så är jag
Supernöjd. Funderar dock på Om EN ätardag
I veckan Är ok eller ej... Vi får se hur jag
Känner det. Uppenbarligen är det ju då
återigen dags att snöra på sig löparskorna.
Heidi, om du läser detta, har du nåt tips?!?!?

Behöver ta och börja simma lite mera också
antar jag. Även om jag simmar en km rätt ok
Så skadar det aldrig med övning...

Nehe, nu måste jag verkligen sova så jag orkar
Upp för att busa med ungarna imorgon.
Natti natt... Igen ;)

Veckans göromål

Ja ni, vad har vi gjort i veckan då?
Ja som vanligt så har det varit barn-
Gymnastik i måndags. Tisdagens Zumba var
inställd Tyvärr pga sjukdom.
Men tror jag har lyckats träna åtminstone två
Gånger denna vecka. Ett pass på crosstrainern
Och så ett carmenpass igår.

Jobbet har varit ruskigt tungt denna vecka.
Försöker rycka upp mig men känns som det
Mesta jobbar mot det nu på jobbet... Har säkert
Glömt hälften jag skulle ha gjort.
Nån som har nåt bra tips på hur man inte glömmer
Bort en massa?

Idag ringde Js läkare och informerade om att
Allergitestat visade på även hund och katt :(
Vi som har tre katter blev ju inte
överlyckliga direkt, speciellt inte barnen.

Idag har sonen varit på sitt första disco på
Skolan. Jag följde med dit kl 17 o hämtade
sedan kl 19. Store killen!
Min älskade make lagade entrecote med
Champinjonsås och rotsaker i ugn. Han kan
När han vill min älskling :)

Helgen kommer mestadels bestå av födelsedags
firande, både lördag o söndag. Allt
från Himmeta till Skultuna och Kolsva.

Nehe, nu tackar jag för mig.
Natti natt!!!

Träningsmål

Så är det bestämt,
slutmålet med min o Carros träning.
Vi ska genomföra tjejklassikern tillsammans
Har vi sagt. Ja 2013 ska vi göra det
så vi har tid på oss att träna ;)

Skönt att vi äntligen fått ett mål med
Vår träning.. Vi har ju mest tränat
för träningens skull sedan vårruset i maj.

torsdag 20 oktober 2011

Träning & studier

I söndags hoppade jag över coren, lillebror med fästmö kom på besök och åt lite. Jag och S tog en promenad med Diesel och pratade om lill* bebben i magen på henne. Åh så jag längtar tills jag får hålla fasters minsta ögonsten :)

I tisdags var jag på Zumba igen. Vilken otroligt bra träningsform. Jag har otroligt roligt, blir väldigt svettig och trött samt har oftast gansk ordentlig träningsvärk dagen efter. Då känns det ganska bra.

Onsdgen bjöd på massage efter jobbet. Anne på Muskelservice är helt klart den bästa. Det gör gudsåinihelvete ont iböand... men jag mår såååå bra efteråt. Han även tagit mig i kragen och ringt till sjukgymnasten/kiropraktorn Johan i Hallsta så jag ska förpassa mig dit på måndag fm. Ska bli skönt att få ordning på ryggen och nacken igen.

Har återigen tagit ett lite hårdare tag i studierna. Har skrivit en hel del på uppgift 5 nu ikväll och även hunnit med en promenad. Nu hade jag tänkt lägga mig och läsa lite mera i logistikboken men med tanke på vad klockan är så hoppar jag över det nu ikväll.

Önskar er en god natt och en trevlig fredag!
Kram

måndag 17 oktober 2011

Obehaglig till mods...

Usch, man kan ju inte välja vart folk ska bo men när man först hör rykten och sedan får det bekräftat så är det en ganska obehaglig känsla man får... inte vill jag gärna släppa mina underverk ur sikte för en sekund ute känns det som. Oavsett om människan numera är "frisk" eller inte så misstänker jag att alla föräldrar känner sig obehagliga till mods numera.
Det finns ju faktiskt barn som är över 10 år som inte får vara på fritte utan är ute på byn mest hela dagarna... det msåte som förälder vara hemskt nu. Att inte veta var sonen/dottern är hela tiden och vad som händer. Självklart kan man känns så i vanliga fall med men nu blir det så väldigt påtagligt... usch.

Jag hoppas verkligen att hela byn håller ögonen på personen i fråga samt håller ett gemensamt öga på alla våra barn...

Natti natt...

söndag 16 oktober 2011

Kryddparty

Har idag haft kryddparty här hemma. Eftersom att jag är jag så har jag ju alltid en massa fika efteråt fastän man i detta fallet inte behöver ha det.... men jag gillar ju att fika och jag älskar att ha folk omkring mig att snacka skit med.
Handlade dippkryddor och kött- samt grönsaksbuljong. Dessa används flitigt hemma hos oss kan jag säga. För att inte tala om den underbara löksoppan som vi använder när vi gör köttbullar. Ungarna märker inte att det är lök i maten men vi får den goda löksmaken. Kanonbra lösning :)

Efter kryddpartyt kom lillebror Robert och hans fästmö på besök. Därför blev det ingen core idag tyvärr :( tråkigt men vi ses så sällan så dem fick gå före. Vi tillhandahöll mat till dem då de har rivit ut sitt kök och det gör det ju lite mera omständigt att laga mat :) Fisk blev det. Kanongott.

På eftermiddagen började en vidrig huvudvärk komma krypande. Den har irriterat mig ganska ordentligt nu ikväll och den går från pannan och ner mot ögonen och näsan. Har haft halsont också i veckan och känt av det ytterst lite idag. Men huvudvärken håller i sig och trycker ordentligt på ögonen nu känns det som. Skall väldigt snart krypa till kojs och hoppas på att de n har gett sig när jag vaknar imorgon bitti. Måste verkligen komma ihåg att ringa kiropraktorn/sjukgymnsten Johan i Hallsta om en tid så jag får ordning på både ryggen och nacken igen. På onsdag är det massage så då lindras den ju ganska mkt redan då, så får jag nog vänta nån vecka på en tid hos Johan.

Måste tyvärr även ringa sjukvärden och se när de har planerat in min årliga provtagning, känns obehagligt att det gått så lång tid som 10 månader sedan sista kollen.

Har kurerat mig med lite te nu så nu ger jag upp för idag och ska försöka samla lite krafter inför morgondagen. Har kladdkaka kvar som jag tänkte ta med mig till mina underbara arbetskamrater jag har. De hjälper mig med bilen när det är något jag funderar över. De är underbara helt enkelt!!!

måndag 10 oktober 2011

Studier, arbete, träning och familj= tidsbrist

Ibland funderar jag över min egen intelligens... hur smart är det egentligen att studera (visserligen bara 25% men ändå) när man arbetar heltid? Nu är det visserligen inte ett alternativ för mig att gå ner i arbetstid eftersom att jag tycker om att arbeta och göra nytta. Däremot hade jag ju kunnat acceptera att dessa två kurser aldrig skulle slutföras, meninte jag inte... jag gillar ju att plugga, ofast iaf. Just nu är läraren i dessa kurser inte min favolrit eftersom han är ungefär like hjälpsam som en död hare när man funderar på något men iaf. Intressant kurs läser jag även om den kräver en hel del tid och energi.
Det är ju lite klurigt ibland att få tiden att räcka till precis som hos alla andra familjer. Jag studerar 25%, arbetar 100 % samt tränar minst 2 ggr i veckan men gärna 1-2 pass hemma med.

Allvarligt, ibland funderar jag själv på hur jag får tiden att räcka till. Jag har visserligen konstaterat att efter dessa 2 kurser är det nog slutstuderat för mig ett tag, behöver lägga tid på barnen och deras läxläsningar som absolut inte blir mindre med åldern. Nu har jag tur iom att maken har arbetat hemmavid ett bra tag och således avlastar mig en hel del. Dessutom har jag barnens farföräldrar som ställer upp som barnvakt en dag i veckan när jag skall träna, om maken inte är hemma. Mamma kan manju alltid ringa om det krisar sig, men hon bor ju aningen längre bort så för nån timme undviker jag gärna det även om jag vet att hon ställer upp. Det är tur vi har våra underbara föräldrar både jag och maken.

Nej nu ska jag ge mig för idag både med studier och datorn. Ska se till att få mig lite sömn så jag håller mig alert under morgondagen.

Natti natt

Måndag

Måndag innebär en en ny arbetsvecka, barngymnastik och att hela veckan är framför oss med flera olika möjligheter. Var på utvecklingssamtal för sonen idag och det gick kanonbra anser jag. Han ligger före i en del saker och ligger lagom med i andra. Jag hade svårt att vara tyst när jag gick i skolan, min son har svårt att sitta still om han inte gör något aktivt själv. Att sitta och lyssna är ju således inte någon hit. Vi fick rådet att han skall aktiveras ordentligt och att han ska använda hela sin kropp, till exempel genom att gå på gymnastik. Men tyvärr så vägrar han. Han gillar inte gymnastiken alls och ville inte fortsätta och jag kan omöjligt tvinga honom anser iaf jag.

Innan jag satte mig här vid datorn tog jag ett 20minuterspass på crosstrainern i källaren. Hade glömt hur jobbigt det är *ler*. Men men bra är det att röra på sig. Fortsatte med lite balansträning på bollen och balansbrädan i ytterligare 10 minuter... det är bra klurigt det där med att träna med boll. Verkar vara en konst.

Imorgon är det återigen tisdag. Denna vecka innebär det att kl 13 skall jag, praktikanten och chefen vara på momsdag i Västerås. Det brukar vara trevligt och det är alltid intressant att få skatteverkets syn på nya lagar och regler. Har jag tur hinner jag hem emellan, annars är det direkt vidare till Zumban som gäller, för momsdagen slutar inte förrän kl 16:00 i Västerås.

Nehe nu ska jag ta och göra lite nytta. Det ska pluggas lite och så borde jag planera morgondagens mat med. Tack för mig och ha en fortsatt trevlig kväll!

Kramar

söndag 2 oktober 2011

Underbara söndag!

Jaha så var vi redan här, helgerna går fort, alltför fort ibland.

Denna helg känns det som att vi har fått lite gjort, själv koncentrerade jag mig på hemmet
och städning igår medan maken höll på ute och kastade skräp, la sten och så vidare... på
kvällen kom vännerna J & C över och vi spelade lite spel och hade det allmänt skönt.

Jag har ju så klart bakat lite i helgen, familjen fick nybakta frallor imorse till frukost, tror alla uppskattade det. Så bakade jag lite vaniljmuffins igår tills våra gäster skulle komma. Helt ok
var dem.

Idag har vi bara gjort ingenting... var hos J & C och kollade på film, Hereafter (skum film må jag säga) och sedan gick jag och C vidare till Coren och maken tog sedan hem busarna och gjorde dem
iordning för natten. Våra goa ungar.

Efter coren har jag hunnit med att laga stroganoff till imorgon, måste ju vara klart när vi kommer hem från barngympan imorgon, utifall maken inte kommer hem i tid. Har kompletterat inlämningsuppgift 3
på logistiken och även skickat in uppgift 4 som jag hoppas duger. Nu är det ett varmt bad som gäller och sedan läsa lite logistik till innan jag somnar för ikväll.

Nu tackar jag för mig och önskar er en solig och trevlig morgondag!!
Kram

lördag 1 oktober 2011

testar Nytt utseende på bloggen...

Har nyss testat ett nytt utseende på bloggen... vet ännu inte riktigt om jag trivs med det än men vi får väl se...
annars hittar jag säkert på nåt nytt igen. Rosa är kanske inte riktigt min färg, iaf inte på bloggen.

Träningskläderna får dock gärna vara lite rosa ;)