onsdag 31 augusti 2011

student ännu en gång ;)

Så var jag där igen, jag som inte skulle studera något mera... men nu kliar det i fingrarna igen.
Jag vill så mycket... hoppas bara att jag orkar med allt, men det borde inte vara någon fara, denna kurs, som jag för övrigt började HT09 skall nu äntligen slutföras, precis som nästa logistikkurs skall göras senare. Då blev det av olika anledningar för mkt med både heltidsjobb, studier och familj, speciellt som maken mkt ofta låg ute på jobb och inte kunde hjälpa mig här hemma...

Kom idag åt kursen på blackboarden och har börjat läsa böckerna igen, väntar på att föreläsningarna och inlämningsuppgifterna skall komma ut så att jag kan börja med dem så fort som möjligt.

Nehe, nu sitter jag i köket och har just lagt ihop böckerna, ska ta med mig en kopp te in i sovrummet och krypa ner under täcken, förhoppningsvis med en varm och go make i sängen... övervägde en kort stund att kanske gå ner i källaren och ta ett pass på crosstrainern men tror jag hoppar över det idag. Tar ett träningspass imorgon istället och så försöka passa in ett till under helgen.

Nu tackar jag för mig för idag och önskar er som vanligt en god natt och en trevlig morgondag!!!

söndag 28 augusti 2011

fullspäckad helg...

ojojoj, denna helgen har varit ganska så intensiv, men roligt har jag haft.

I fredags efter jobbet orkade vi helt ärligt inte laga mat så ungarna fick i sig en varsin hemmagjord
pirog från frysen och jag och D var inte alls hungriga så vi struntade i mat helt. Pallrade oss ut till Ds föräldrar och fikade och umgicks lite. Väl där så gav jag mig faktiskt på godisskålen lite grann, inte alls särskilt många godisar slank ner, dock åt jag ju en bit kladdkaka på jobbet tidigare under eftermiddagsfikat.

Lördagen var totalt fullspäckad, vi började med att fira mamma hemma hos henne på förmiddagen, storebror med söner var också där och jag var ruskigt sur och tvär hela förmiddagen, tog ett bra tag inna jag kom på varför... jag kände mig bakis!!!!! Jag var helt enkelt sockerbakis, skrämmande anser jag... att lite socker kan få en att må så dåligt bara för att jag har hållit mig borta från det ett tag nu.

Direkt efter att vi firat mamma så styrde vi bilen mot Arboga och I's dop... var ett kort och bra dop med de som alltid, underbara föräldrarna S & A. Efteråt blev det fika hos dem men med mitt dåliga mående i bakhuvudet, (plus det faktum att jag redan smakat på mammas tårta under) gav jag sjutton i kakfatet och höll mig till kaffet, vilken även en annan tjej gjorde, hon hade nämligen råkat ut för precis samma sak som mig, alöltså blivit sockerbakis, lite tidigare i sommar. Efter fikat var vi en hel del som blev kvar för kvällens grillkväll... och den var helt otroligt härlig. Det var längesedan jag skrattade så mycket som under gårdagen, jag trodde faktiskt att jag skulle ha träningsvärk i magen idag, men icke sa nicke :) lite magmuskler kanske jag har skaffat mig iaf.

Dagen har varit lugn, barnen var hos farmor och farfar medan jag och maken storhandlade, de var inte alls sugna på att följa med oss och göra det idag. De har lekt med lite kompisar under eftermiddagen och själv har jag jobbat lite, läst en del och mest vilat hela dagen... har känt mig konstig hela helgen men inte dålig, mest konstig i kroppen och slut och genomsvettig så fort jag har gjort nåt. Imrose när jag åt frukost så vart jag genomsvettig bara av att sitta vid köksbordet... konstigt tycker jag...

Nej nu ska jag lägga mig och läsa lite vettig studentlitteratur så jag kommer in i kursen som jag äntligen har gett mig sjutton på att slutföra denna gång...

Önskar er en god natt och en trevlig morgondag!!!

onsdag 17 augusti 2011

Bilar 2

Jag och maken, tillsammans med min lillebror Robert & hans fästmö Sandra, tog med barnen på bio igår.
Bilar 2 blev det. J satt som ett tänt ljus mest hela tiden, N var väl lite sådär... hon höll ju på att tröttna ganska snart, speciellt som det satt en liten kille och skrek till med jämna mellanrum precis bakom henne, hon vände sig och gav honom världens blick eftersom hon inte hörde bion då... mammas lilla dam!

Det är mysigt att gå på bio om man inte gör det för ofta. Barnen fick dricka MER och äta popcorn så de var nöjda. Vi går ju sällan på bio med barnen kan jag erkänna, men nu börjar de ju komma upp i rätt ålder så jag antar att det blir mera ju äldre de är. Fast billigt är det ju inte. 500:- för oss 4. Fast så klart, filmen behöver ju betalas, annars får vi ju bara möjlighet att se billiga skitfilmer på bio, så då är det ju ingen som går.

Nej jag skall plocka ihop det sista till Js första dag i Förskoleklass, precis som alla andra så undrar jag vart åren har tagit vägen, för jag har väl inte blivit äldre ;)

Kram på er alla! Ha en trevlig dag!

Träning

är/har varit ljuvlig. Detta är andra och sista veckan...
Jag har hunnit med en hel del träning, tack för det!! Blir tokigt rastlös annars.
Men gårdagen trodde jag att jag hade blitt spritt språngande tokig... hehe.
Kvällen före körde jag 55 min Carmen Elektras träningsvideo, den kändes dagen efter kan jag säga.
Under dagen igår tog jag en ganska rask promenad medan barnen cyklade så redan där kände jag av Carmen träningen dagen före. Igår kväll då så frågade min käre man om jag inte skulle ut och träna en sväng (nåt är fel där, det brukar han inte göra, snarare tvärtom) och så klart så tog jag chansen. Kastade på mig inlinesen och åkte till Ströbohög, väl där funderade jag på hur i he***te jag skulle orka hem, men men, hem kom jag till slut.

Jag älskar verkligen att röra på mig. Jag har visserligen så gott som alltid rört på mig i någon form, fotboll, löpning, ridning osv... men nu har det toppat tror jag. Det är så otroligt skönt och jag känner hur bra jag mår av all motion.

söndag 14 augusti 2011

Mysdag!!

Har haft en ljuvlig dag på Färna Spa, med syrran, mamma och Sandra K... fick en kanonbehandling som jag tänkte beskriva lite kort.

JAg fick Färnas Bästa tydligen. Den började med fotbad och fotpeeling och sedan en peeling över hela kroppen, ljuvligt var det. Sedan fick kroppen en inpackning och ansiktet en ansiktbehandling med ögonmask, ansiktmask osv. Allt var helt ljuvligt och jag kommer med största sannolikhet göra om det igen.

Nej nu skall jag göra mest ingenting resten av kvällen...

Kramar

Färna Spa, here I come...

Idag är det Färna Spa som gäller med syrran, mamma och svägerskan... ska bli kanonskönt.
Jag skall få 135 min ren lyx med olika behandlingar för hela kroppen... sååååå ljuvligt :)

Det är allt från fotbad & fotpeeling, till skalpmassage, massage med lavastenar och  ansiktsbehandling med ögonmask m.m. Det ni... nej nu skall jag ta och förpassa mig upp till syrran först för en kopp kaffe innan vi åker dit.

Kram på er!!

lördag 13 augusti 2011

6-årskalas!!!

Vilken dag... hehe. Ställde klockan på 8 eftersom kl 11 så skulle dagens 6-årskalas börja.
Kl. 10:10 vaknar jag av att syrran ringer, ojojoj vad snabbt jag kom ur sängen.

Vid kl 11 ramlade första barnet in och timmarna gick snabbt. Johannes fick en massa lego, en pistol och massa bra leksaker. Han blev kanon nöjd med allt. Vi började kalaset med lite korv med bröd, brukar uppskattas av de flesta barn, och så även idag. En lekstund fram till att fikat serverades blev det. Glassbomb med kolasås, chokladsås, mashmallows (elelr hru det stavas), rån och chokladfingrar... till detta fanns även muffins och chokladbollar. Tror jag vågar påstå att barnen var rätt nöjda med fikat med, åtminstone lät det så. :-)

Jag är ruskigt imponerad över hur det såg ut när alla barn hade åkt hem. Tror jag plockade upp 5 saker ute i trädgården efter dem, annars hade de lagt tillbaka det mesta. Skönt tycker jag, även fast jag hade räknat med att plocka en väldig massa saker efter kalaset. Efter att alla hade åkt hem gick prinsessan över till granntjejen och jag och Johannes började bygga ihop allt lego. Så vi har byggt en hel del kan jag säga.

Maken har varit och fiskat sedan kl halv 11 imorse men är nu på väg hemåt igen. Då skall jag och Carro ut på inlines, antagligen/förhoppningsvis till Ströbohög och tillbaka hem igen, det blir ungefär 2,2 mil. Såååå skönt är det!!!

När vi kommer tillbaka är antagligen grannen här och så ska vi äta lite tillsammans och umgås lite. Skötna tt bara vara några stycken så där ibland med, även om jag oftast älskar att ha folk omkring mig, så får till slut även jag nog ;)

Imorgon är det Färna Spa som gäller för mig, mamma, syrran och Sandra K... ska bli underbart skönt kan jag säga...

Nej nu skall jag ta och klä på mig träningskläderna och göra mig klar för ett varmt pass på inlines :)

Massor av kramar till alla er underbara människor där ute...

onsdag 10 augusti 2011

Johannes 6 år idag!!! Hurra hurra hurra!!!!

Idag fyller min stora skatt hela 6 år. Han har enligt sig själv haft en kanondag med mycket bra presenter.
Tror att favoriterna var morgonrocken från farmor Kerstin samt den stora radiostyrda bilen från farmor och farfar. Det enda som var fel är att batterierna tog slut för fort enligt honom.

De sov ända till 09:30 idag så vi har haft en underbar dag med legobyggande, fikande, städande, tränande och annat mys. Han har haft kompisar hemma en sväng så de har lekt och sedan kom sysslingarne V & T med familj och firade honom. H & P kom med och uppvaktade lillprinsen mot kvällningen.

Mot lunch var han lite orolig över att det inte skulle komma några och fira honom idag men har är nu en trött och nöjd kille som just nu sitter och tittar på allsång på skansen innan han skall lägga sig, för imrogon är det dags att börja inskolningen på fritids. Sedan har vi tänkt busa resten av dagen och njuta av ledigheten.

Nu tackar jag för mig, skall göra i ordning barnen för läggdags och göra mig själv redo för en rask promenad i det ostadiga vädret.

Natti natt!

tisdag 9 augusti 2011

tillbaka igen...

... efter nån vecka eller 2:s frånvaro från bloggen är jag återigen tillbaka, tog mig ett liteet break då jag har haft en hel del att göra samt helt enkelt inte orkat med att ens skriva om min inte alltför händelserika vardag. Inte särskilt mkt har väl hänt som är intressant att skriva om här förutom min "30-årsfest". På torsdag råkar det ju vara som som så att jag fyller det jämna och fina talet 30!!!

Det stör mig inte särskilt mycket egentligen, kan mest känna lite panik över var i hela friden tiden tar vägen, men det är väl så. Det är på barnen man ser att man blir äldre... Jo 30-årsfest var det ju... på dagen dök makens familj upp och vi fikade samt snackade massa strunt under tiden de var här. Jag fick ett presentkort på Andtfolks hudvård tror ajg det hette... blir kanon, jag älskar ju sånt där  men tar mig sällan råd till det.

Av min kära make, pappa och en hel hög med underbara vänner fick jag en kitchenAid... köksassisten. Det passade mig alldeles utmärkt... skulle tro att den jag ärvde av på den avlidna fader när han gick bort har gjort sitt, trro den är sedan 1981 eller så ;)

Min syster, mamma, bröder, mostrar och kusiner med respektive och barn har samlat ihop så att jag den 14 augusti skall få en massa underbara behandlingar och mys på färna spa.. detta tillsammans med mamma, syrran och svägerskan. Mysigt värre blir det.

Min syster är ju således hemma i Sverige igen vilket är en av anledningarna till varför bloggen inte har uppdaterats, hon får ju en del info om vad jag gör, tycker och tänker här (ganska ofta är jag övertygad om att hon känner  ig så bra att hon förstår att läsa mellan raderna om det jag skriver och på så sätt får hon mer info än andra).

Imorgon fyller vår son 6 år... hallå!!!! Han var alldeles nyss en liten liten bebis, det är jag övertygaf om. Eller i vilket fall känns det som att det inte alls var så länge sedan. Av oss får han dessa väldigt efterlängtade transformers...det roliga är ju att jag själv tittade på det på film när jag var liten.Lego brukar alltid uppskattas av hon om och både måndag och tisdag har vi suttit i flera timmar vid legohögen för att hinna bygga ihop det mesta av allt trasigt lego till imorgon så att alla ser vad han har. Han är speciellt stolt över den stora brandbåten han själv har sparat ihop till.

Nu ikväll kände jag att jag höll på att få lite panik, har knappt rört på mig sedan den 5:e, när det nu var... hmm... i fredags måste det ha varit. Jag känner oftast hur hela jag håller på att krypa ur skinnet när det blir så och mycket riktgit. Nu ikväll tog jag en lagom tur på cykeln för att röra lite på mig, och förhoppningsvis blir det lite Carmen Elektra med Carro imorgon kväll, det beror väl så klart på hur sent det blir imorgon när prinsen har blivit färdigfirad för dagen.

Nej nu ska jag ta och slå igen mina små blå och invänta morgondagen som jag hoppas blir solig och skön så vi kan fika ute på altan när farmor Kerstin kommer förbi på förmiddagen.