måndag 25 juli 2011

Inlines

Jippie... bromsen till mina inlines hämtade jag upp idag efter jobbet. Jag lyckade styvärr ha sänder en skruv men som den underbare man jag har så ordnade han till det så jag fick köra min efterlängtade tur igen :)

Slutade med att jag tog en tur på ca 22 km på ungefär  timme och  min... kändes kanonbra.. men precis som det var tänkt så var jag aningen slut på slutet, speciellet som jag försökte hänga på en kille på rullskidor.... kan berätta att det inte alls gick särskilt bra... hehe.

Nej nu skall jag krypa ner i sängen och sova så jag orkar med morgondagens arbetspass och förhoppningsvis även ett träningspass...

Jo förresten... idag tog jag tag i det faktum att sonen har vuxit ur hela sin garderob... jag skojar inte, så det var till att beställa nya kläder. Fakturan slutade på ungefär 6000 kr... då var det kanske 2000 till mig och dottern och resten till sonen. Men nu är det iaf på gång att komma hem kläder i rätt storlek och även fina och bra kläder nu när han börjar förskoleklass.

Natti natt och tack för idag!!

söndag 24 juli 2011

Beachvolley!!!!

Japp, rubriken är vad vi ägnade oss åt igår eftermiddag. Vi var 10 personer som samlades hos oss, gick till Malmaskolan och spelade beachvolley i ca 3 timmar... det var superkul och ganska jobbigt. Jag behagade ju så klart göra illa mitt andra knä lite men tror det ska repa sig ganska snart igen. Efteråt gick vi tillbaka hem till oss och grillade,åt och drack lite gott under kvällen. Det var trevligt för tre av mina bröder kom och hade en trevlig kväll. Barnen var under kvällen hos farmor och farfar eftersom vi bestämt redan innan att det skulle vara barnfritt, både för deras och vår skull, när det är alkohol inblandat.

Underbara vännen Anna och hennes sambo Kjelle var också med, så härlig när de är "hemma" då och då, och roligt att vi hinner med att träffas och hitta på lite roligheter.

Idag blev det inte mycket gjort. Har cyklat ut till Anna's föräldrar och tillbaka ca 1,6 mil med kläder de glömde. Fakturerat lite åt pappa har jag iof gjort och sett till så han fått lön med ;)

Maten fick bli pizza/kebab idag och blev så bra att det blev kvar till min matlåda samt lunch till resten av familjen imorgon. Det är ju kanon.

Nej jag är lite seg idag så ska ta och krypa ner i sängen med en bra bok nu efter att jag tagit en underbart avslappnande bad...

Natti natt på er alla!

onsdag 20 juli 2011

Irriterad och less...

det är jag det idag. Jag är trött, längtar efter semester, tycker inte att jag hinner allt jag borde
varken hemma eller på jobbet nu :(  Detta sammanlagt gör mig irriterad..  och inte blev jag gladare av att börja hemkomsten med att vika 3 tvättkorgar med ren tvätt, plocka ur diskmaskinen och plocka i den igen samt plocka upp saker som låg utspridda lite överallt.

Sedan kom mamma och Tor på besök. Trevligt. Barnen kom hem från farmor och farfar efter en stund och blev riktigt glada över att mormor var och hälsade på.

Själv har jag de senaste dagarna promenerat en massa med härliga A som är hemmavid en vecka innan de återigen far hemåt mot Norrland igen. Så skönt att träffa henne och snacka en massa skit. Igår cyklade jag ut till henne, sedan gick vi ca 7 km och så cyklade jag hem sedan.. perfekt kväll. Idag var det lite zumba-introduktion, crosstrainern och en kort kort löpvända efteråt som gällde... men det kändes kan jag säga. Blev helt genomsvettig. Såååå skänt att komma ut en vända det sista jag gjorde så att jag fick lite frisk luft även idag. Imorgon blir det förhoppningsvis ännu en promenad, om inte annat så tar jag nog en själv om ingen vill med. Nu är det dags att säga god natt för idag och se till att få lite sömn innan ännu en dag på jobbet börjar...

Kramar i massor till er alla...

tisdag 19 juli 2011

Regn.... som följdes utav sol :)

Måndagen var ok på jobbet... vi fick ringa stackars I fast hon har semester... tycker synd om henne.
Men det känns inte riktigt som att jag räcker till i alla ändar riktigt... finns ju att göra fast det knappt e nå folk som jobbar.. fakturor måste ju fortfarande gå in och ut så att säga... och papper saknas det ju inte... minst sagt. Härligt att arbete i det "papperslösa" samhället. Hmmm.

Igår gick det ju nte att sitta ute på lunchen eftersom att regmnet öste ner men idag så var det dags i gen. Det är så skönt att komma ut en sväng och få lite frisk luft åtminstone en halvtimme. Det bryter av dagen lite och man piggnar till.

Igår var Anna och Kjelle här på kvällen så jag och Anna tog en promand på ca 5 km... skönt värre.
Alldeles snart skall jag kasta mig på cykeln och cykla ut till kulinge och ta ännu en kvällspromenad med henne. Skönt att göra det när de äntligen kommit "hemåt".

Kramar!!

söndag 17 juli 2011

Lördagen som varit, och söndagen som är...

har varit ganska lugnt i helgen tycker jag...Jag bakade så gott som hela dagen igår medan barnen var på kalas till kl 16.
J & C med barn kom över en sväng på em och busade och fikade lite. Mysigt värre.

Mot kvällningen tog jag , D & barnen bilen ner till Zorba och åt med god aptit... sååå gott.

Eftreåt åkte vi ut till Kulinge och snackade skit med underbara Anna med sambo ett tag och
vi pratade om att idag söndag hitta på nåt med barnen, lite busande runt på de oliak lekparkerna i Kolsva,
det brukar de ju tycka är roligt.

När vi kom hem gick jag ut i trädgåden i 2-2,5 timem och rensade ogräs på uppfarten. Har tänkt på det länge men det har helt enkelt inte blivit av, men nu så är iaf det mesta borta :)
Så nu på morgonen har vi ätit lite frukost och barnen har glott lite på tvn medan jag tog ett varv med snabeldraken inför Anna och barnens besök samt eftermiddags besök frfån Norrköping (tror jag deet är iaf), en tidigare arbetskamrat till D när han körde lastbil.

Nej jag skall ta och sätta i mig ännu en kopp kaffe och göra oss klara för att gå iväg.

Kramar till er alla...

lördag 16 juli 2011

Dumlegrottor


175 gram rumsvarmt margarin/smör

1 dl socker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

16 st (en påse) dumlekolor

Rör smör och socker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver.
Rör ner i smör smeten.

Forma degen till 16 kulor och lägg i formar.
Tryck ned en kola i varje kula.
Grädda ca 15 minuter, 175 grader
dessa ska jag baka nån dag, måste ha många såna här tills jag fyller 30 ;)
Då ska jag också äta en massa gott!!
Gott gotti gott gott...

Dags att återigen ta tag i träningen...

Nu måste jag verkligen. Känns som att jag kom av mig helt när jag inte fick tag i bromsen till mina inlines. Men nu hoppas jag att den snart kommer så jag kan motionera en hel del framöver. Nu när maken är hemma kan jag ju faktiskt träna så sgott som varje dag om jag vill.... jaj jag vet VILODAGAR!!! men promenera kan man göra fast man har en vilodag! Så det så ;)

Det blir lite Carmen Elektra Fit To Strip ibland, lite yoga ibland, lite löpning, e n hel del promenader, men cyklingen har inte blivit av på länge... men det har ju varit så varmt, så man har inte alls haft lust att cykla 2-3 mil för motionenes skull då ;)

Men nu har jag och C även gjort en gemensam deal. En dag i veckan får vi äta sötsaker/godis/kakor om vi vill det, men inte mera. Vi vill bli av med vårat sötsug och då är detta en gemensam grej vi skall ge oss på. Inte det smartaste på sommaren kanske men iaf. Vi vill det, då gör vi det!!

Jag vill känna mig snygg och fräsch och även se så ut. Jag vill att min man skall ha en snygg fru och jag vill hålla mig frisk och kry utan att få en hjärtinfarkt vid 35-40 års ålder. Jag vill se mina barn växa upp och skaffa en egen familj och barn... och jag tror och hoppas att motion skall hålla mig friskare och fräschare än om jag satt inne vid datorn hela dagarna... jag kan visserligen åka på nåt anant som tar livet av mig, men då har iaf jag gjort vad jag kan.

Jisses vilket underligt inlägg detta blev, men har hört folk som tycker att jag är larvig som vill röra en massa på mig och att jag itne vill trycka i mig en massa godsaker och socker hela tiden, men det är ett aktivt val jag gjort och jag vill hellre att folk hjälper än stjälper... Jag vill gärna leva lite jag med så att säga, som igår, jag fikade med världens godaste chokladkakebit med grädde på jobbet... men det är mer undantag är regler nuförtiden så det var ok. Tack underbara människa som såg till att vi fick det till fedagsmys på jobbet ! :)

Kramar i massor på er!!

Ännu en vecka har gått...

och semestern närmar sig... inte fort men den närmar sig iaf. Det har kort sagt varit kaos på jobbet denna vecka så jag har nog inte varit alltför trevlig att ha att göra med hemma. Men men, man ska inte ta med arbetet hem men ibland blir det ju så ändå, eller iaf humöret tar man med hem ;)

Maken har äntligen fått semester, 3 välbehövda veckor, och det betyder ju även att barnen blev lediga 2 extra veckor...( de skulle nämligen vara lediga med farmor och farfar v. 31 iaf) utöver v. 31-33. Skönt för dem att slippa gå upp tidigt. Men känner jag min man rätt så är det nog nån tur inte till kontoret iaf som gäller ;) men men, så är det väl i den positionen han är.

Helgen blir lugn. Det blir kalas för busungarna idag hos lilla E, barnen tjatar öronene av mig redan om att är det inte dags för kalas ännu, och det börjar inte förrän kl 13!!! Hehe... kul att de har kompisar de saknar när de inte umgås. Vänner är alltid bra att ha!!

Nej nu skall jag ta en kopp kaffe innan jag fortsätter med mitt...

söndag 10 juli 2011

4 veckor kvar...

till min semester, jisses så lång tid... det är när sonen börjar förskoleklass...
skönt att kunna vara hemma och möta upp honom när han går hem från förskoleklass
den första veckan känns det som, stor omställning, dags för honom att bli stor kille... hjälp!!!
VAD HÄNDE?!?! HUR BLEV MIN BEBEIS STORA KILLEN SÅÅÅ FORT!!!!!

Han verkar tycka att det skall blir roligt iaf och det är huvudsaken.



Imorgon är det återigen dags frö arbete. Det är jag och I på kontoret i en vecka till innan hon
går på semester och byts ut mot M som kommer tillbaka från sin. Det är skönt att variera sina
arbetsuppgifter lite till och från nu under semester, även om det tidvis är en ganska stor utmaning...
tur att nån av verkmästarna alltid e där.. hehe.

Jag har jobbat hårt på att njuta av dagen idag. Har varit ute med barnen på en cykeltur, blev en kort en eftersom vi bjöds på kaffe hos grannen över gatan för att sedan gå/cykla hem efteråt när vädret inte alls blev särskilt bra. Regn och åska...men det gick ganska snart över som tur är.

I veckan måste jag ta tag i det som skall föreställa vår trädgård. Behöver klippa av häckarna lite, ansa lite i de så kallade rabatterna tror jag och lite smått och gott... inte kul alls. Då sysslar jag hellre inomhus, jag är inte direkt nån blomtjej ;) de dör bara jag tittar på dem... haha.

Nej nu skall jag ta och förpassa mig till sängen. Jobb står som sagt på morgondagens schema samt middag hos svärföräldrarna efteråt, svåger med tjej e hemmavid så då gäller det att passa på att träffa dem lite.

Sov gott och ha en trevlig morgondag!

lördag 9 juli 2011

Veckan som varit...

har jag uppenbarligen haft fullt upp. Det har varit ganska ok väder så det har varit att gå iväg till skolan med barnen så J f¨r öva på sina inlines... sedan har vi umgåtts med vännerna en hel del :) det gillas.

Jobbet har varit ok men lite strssigt bitvis, antar att det har märkts hemma, har kanske inte varit på topp hela tiden direkt. Det har varit rapportering samtidigt som  några kollegor gått på semester så då blir det ju lite mera för oss andra att göra, inget konstigt.

Helgen började vi med att maken och barnen åkte och tältade med några kompisar och deras barn, jag och C vi åkte till deras bår och hade en riktig tjejkväll med mat, godis, inlinesåktning och allmänst skitsnack och bokläsning.

Jo angående tidigare i veckan så har jag klippt mig, kort anser jag men inte så kort som jag tänkte från början, blev en liten kompromiss efter diskussioner och åsikter med min underbara frisör Malin. Bästa frisören ever... det var också hon som fixade min bruduppsättning och jag är såååå tacksam över att hon finns!!!

Idag lördag började vi med frukost på båten jag och C sedan åkte vi ut till karlar och barn för lite korv med bröd, kaffeleverans och bad (jag badade inte, alldeles för kallt, brrrr). Väl där träffade vi på min kusin, och vi bestämde att det var dags för en ny grillkväll så det är precis det vi har njutit av ikväll. Det är sommar det. Vi började med att grilla hamburgare till barnen så det åt hamnburgare med bröd inna vi satte oss ner och åt grillat kött, färskpotatis och champinjonsås. Efter maten blev det kaffe, latte och hemmagjord glass i stora lass ;)

Summa summarum har det varit en kanonhelg som inte är slut än. Jag ska se till att krama ur det sista ur helgen, med förhoppningsvis mera inlinesåkande, busande med barn och make och förhoppningsvis en massa mera sol!!!

Hoppas att ni andra har en lika trevlig och underbar helg som jag.
Kramar till er alla!!

fredag 1 juli 2011

Simskola & Helg!!!

Äntligen helg! Blidde kvar på jobbet ända till 17:45 idag, var lite grejer som skulle stämmas av... men till slut så fick även jag helg. Avis på C som går på semester nu, fast när de flesta kommer tillbaka så har ju jag min kvar då ;)

Idag var vi på avslutning på sonene simskola... man blir så stolt, och det verkar vara en mammas lott att man nästan börjar gråta så fort barnen lär sig nåt nytt... men men, bara nästan idag iaf... vänta till första skoldagen... dååå kommer jag böla!!!! Min stora pojke...

Veckan har väl i stort varit bra, imorgon blir det kalas på fm och sedan blir bi barnvakt åt brorsonen samt till kusinbarnet som båda skall sova kvar... mysigt värre. Vi ska ha myskväll på hög nivå tror jag, fast det kräver lite planering...

Jag och en vänninna diskuterade, under tiden vi tog en 5 kms promenad idag, det faktum att man aldrig riktigt bli nöjd med sig själv idag. Det kommer inte att spela nån roll om jag går ner några kg till som jag vill och tränar så jag får lite muskler med, jag kommer ju fortfarande tycka att det inte duger i mina ögon, varför e det så?? Nån som har nån bra förklaring??!!

Nej, nu skall jag sluta med såna funderingar för idag och krypa till kojs.
Natti natt!!