måndag 27 juni 2011

Klurande, bakande och fortsatta funderingar...

Klurar lite år mamma på ett exceldokument, det irriterar mig lite att jag inte riktigt får till det... men skam den som ger sig... får fortsätta klura, samtidigt som hon bygger upp det.
Nu har jag bakat igen. Jag gillar att baka och så är det ett bra sätt att hålla mig själv ifrån alla bakverk. Bakar jag tillräckligt mkt så blir jag inte ens sugen på det. Kanobra är det, jag bakar och fyller upp frusen tills alla fyller samt att det värsta av mitt sötsug försvinner. Idag blev det en misslyckad morotskaka och 2 cheesecakes.
Angående mina funderingar så fortsätter jag att fundera, på flera saker iof men mest på det som ligger närmast i tiden. Klippningen! Mina planer är ju att bli korthårig och det är ju bara håret och det växer såklart ut igen men iaf, jag har inte haft kort hår på hur många år som helst. Pagen jag hade i högstadiet räknas inte som kort. Nu är ju tanken att jag ska bli ordentligt kortklippt... men väldigt nervös är jag och har lite ångest, tänk om jag ångrar mig!!!! Jaja, jag har ju ungefär en vecka på mig att bestämma mig, men tror sjutton jag ska ta och klippa av mig detta helveteshåret...

kan ju inte bli mer än förbannat jävla fult ;)

Kram och god natt!!

söndag 26 juni 2011

en bra helg

har det varit. Hela helgen. Däremot fick jg lite smak på shopping när vi idag sprang genom alla butiker, tog det vi skulle ha och sprang ut... jisses, har idag varit med om den snabbaste shoppingturen ever... och hälften fick jag inte handlat i ren chock ;)

Maken tror jag var relativt glad, shoppingturen gick ju relativt smärtfritt för honom eftersom den gick snabbt. Men själv skall jag ta och handla allt det jag glömde idag nu i veckan. Såna skor man tränar rumpan och låren av att gå i, easytone eller vad de nu tänkas heta, en cykelhjälm till mig samt en ny broms till mina inlines. Sonen behöver även en ordentlig påfyllning i garderoben till skolan börjar, så lite tid har jag ju ännu på mig ;)

Nej jag skall fortsätta läsa min bok innan det är dags att sussa för idag. Imorgon bitti är det min tur att ta hand om simskolan så får iaf liiite sovmorgon. Har varit skönt med flera kortveckor nu, lilla jag har behövt det väldigt väl kan jag säga, det har fått mig att klara av allt ännu en liten stund till... 6 veckor till med jobb innan det är dags för mig att gå på semester, men barnen har iaf en extra vecka med farmor och farfar... resten av semesterdagarna behöver sparas till Thailandsresan längre fram...

Natti natt på er och hoppas ni får en trevlig morgondag.
För er skull som har semester nu så hoppas jag på bra med sol imorgon!

fredag 24 juni 2011

rent allmänt...

Jag har funderat lite på det här med att blogga, man har hört både det ena och det andra om vad som har hänt folk som bloggat mycket. Otäckt! Men ibland undrar jag, jag läser ju några bloggar lite då och då, kul att se lite vad folk gör och vad de skriver om i sina bloggar. Det finns ju bloggar där folk skriver om träning, bebisar, mode, smink, gym... you name it!

Själv skriver jag ju mest för skrivandets skull. Jag har under olika perioder i livet skrivit dagbok ganska mycket men idag så bloggar jag istället. Men självklart har jag olika bloggar beroende på vad jag skriver. Jag har denna som rent allmänt handlar om saker och ting jag och min familj gör, min träning, kost osv... helt allmänna saker som egentligen inte bör intressera folk särskilt mycket. Jag är ju en helt vanlig tjej med ett helt vanligt liv liksom.

Sedan har jag ju så klart en låst blogg, som ganska få personer har lösen till, min "dagbok" på nätet, där jag avreagerar mig, skriver när jag är arg, när livet känns skit och jag inte vet vad jag ska ta mig till, när livet är som bäst och jag knappt kan bärga mig att berätta för folk... några ggr när jag har skrivit där samtidigt som jag har mått dåligt har telefonen snart ringt och något av mina underbara syskon har ringt upp för att prata lite...

Sen är det ju som så med den här allmänna bloggen att ibland tänker man ju att man kanske ska kolla lite på andra bloggar för att se vad folk tycker är intressant att läsa och skriva om, ja ni förstår. Ibland hittar man nåt kul på nån annan blogg som man gör om på nåt sätt och använder med sin egen synvinkel eller sätter sin egen prägel på.

Ibland ser man folk som irriterar sig på att folk kommenterar saker och ting man skrivit om i bloggen, men är inte det en chans man tar? Jag bloggar ju för att t ex min syster som inte bor i Sverige ska kunna läsa vad vi gör om dagarna och vad mina busungar håller på med här hemma.

Om folk läser min blogg tar jag det som att jag åtminstone måste skriva nåt bra eftersom de läser den. Eller att jag kanske, har visserligen svårt att tror det ;) , är eller gör något intressant på nåt sätt. Jag har valt att tolka folks eventuella kommentarer och intresse för att läsa min blogg på det sättet, visserligen anser jag att folk, även på nätet, måste använda sitt sunda förnuft när de kommenterar något och att de inte nödvändigtvis behöver vara otrevliga även om det är något de inte håller med om, men det kan man ju inte skydda sig emot. Det är väl tyvärr något man måste vara beredd på att få nån gång om man valt att blogga offentligt så att säga.

Nej nu har jag varit djup för idag, blir bara så otroligt förvånad över folk ibland som stör sig på att folk läser deras bloggar och kanske hittar något kul eller annorlunda idé som man kan använda i sin egen blogg. Jag skriver ju som sagt i denna blogg för att folk som vill eller är intresserade ska kunna läsa om mig och det som händer i mitt liv.

Ha en fortsatt trevlig kväll allihopa och sköt om er!
Kramar

en lugn helg...

är precis vad vi behövde denna helg. Gårdagen var lugn, vi höll oss hemma och bara latade oss och idag har det inte hänt mycket mera.

Vi var till dybecksgården och firade midsommar efter att ha varit hos svärföräldrarna och ätit midsommarmat...

Efteråt åkte vi direkt hem och lade oss allihopa i sängen. Vid 18-tiden gjorde vi lite sill, potatis, korv och köttbullar och åt kvällsmat. Sedan fortsatte vi att mysa allihopa i sängen tills det var dags för barnen att sova.

Jag har ju de senaste dagarna lyssnat på Gömda av Liza Marklund... och har nu laddat ner de följande 3 böckerna på datorn, redo att föras över på telefonens minneskort för att lyssnas på. :)

Jag har ruskigt svårt att stänga av boken, den är så otroligt bra. Nu ska jag fortsätta att lyssna klart det sista på Gömda innan det är dags att fortsätta med Asyl.

Massor av midsommarkramar till er alla.

måndag 20 juni 2011

Dagens positiva lista

har sett en tjej som hade en lista på vad hon irriterade sig på idag... jag tänkte göra det omvända, vad jag är tacksam och glad för, det ger lite bättre vibbar och gör mig lite gladare än att tänka på vad som irriterar mig.

1. är otroligt glad och stolt över min underbara familj.
2. är glad och tacksam över att vi båda har arbeten
3. är superdupertacksam över att vi har underbara vänner som alltid finns där när vi behöver dem.. NI ÄR GULD VÄRDA !!!
4. är lycklig över det faktum att familjen är hela, friska och krya
5. sist men absolut inte minst är jag otroligt stolt och tacksam över de underbart fantastiska barn jag och min man har skapat tillsammans. De är de bästa vi har och jag är väldigt tacksam över det faktum att jag har privilegiet att vara deras mamma. Älskar er båda busungar över allt annat!!

Jag säger God Natt och Tackar för idag samt önskar er alla en trevlig morgondag!

tiden går fort...

vi är redan i slutet av juni, och det är snart bara 6 månader kvar till julafton ;)Kanske dags att börja handla julklappar... hehe skämt åsido. Var i hela friden tar tiden vägen, vissa dagar känns det som att jag inte hinner nåt efter jobbet... ja mer än laga mat och natt barn.

Idag var faktiskt en ganska ok dag efter jobbet. Lagade till lite ris och korvstroganoff för att sedan skjutsa iväg sonen som skall sova hos en kompis för första gången inatt... men det kommer nog gå kanonbra.
Dottern har fått sig en dusch, jag har hunnit med att träna lite. Började med att gå hem från C & J när vi lämnat sonen. Kände att jag behvöde röra lite mera på mig så gick ner i källaren och tränade tillsammans med Carmen Elektra ;) och sedan ett kort pass på crosstrainern. Jisses så svettig man blir på den sistnämda... speciellt när man inte har använt den på ett tag.

Ska nog försöka mig på ett pass på den imorgon men om vädret inte blir bättre, och så ska jag försöka övertyga mig själv om att gå ner och rensa ogräs på uppfarten... såååååå tråkigt, men ack så välbehövligt...

söndag 19 juni 2011

Bästa morgonen på länge...

Min morgon bestod av att jag tillsammans med underbara Helena åt frukost med barnen. Som vanligt så tävlar de om hennes uppmärksamhet :)

Efter fruksoten var de de vanliga morgonrutinerna som skulle gås igenom, toa, påklädning och tandborstning... lite imponerad av att JAG fick borsta dotterns tänder. Annars brukar det vara Helenas jobb att göra allt sånt när hon är här, för jag får inte.

Sedan var det dags att gå den ordinarie skogspromenaden... hade glömt hur underbart sätt det är att börja dagen på. Nu är det dags att kasta in tacopajen i ugnen så att vi alla får i oss lite lunch.

Kram på er...

lördag 18 juni 2011

Veckan som gått...

har varit båda irriterade och omtumlande, men också riktigt bra.

Söndagen var en ruskig jävla skitdag helt enkelt, ska inte gå in på hur vad och varför men så var den iaf. Det var en arg, irriterad och besviken Annica mest hela dagen. Spenderade en stor del av dagen med J & C och deras barn och busade och drack kaffe.

Måndagen var förskolan stängd så då messade jag grannen och hennes dotter och kollade om de skulle med till Parken Zoo, sagt och gjort så trängde vi allihopa in oss i vår opel och åkte dit med busungarna. Vi tittade på djuren, måste ha varit perfekt väder för det för tom lejonen var ute och visade upp sig. Sedan klättrade och lekte barnen en stund i de oliak lekparkerna. Vid kl 15 var vi hemma igen och då bara släppte vi av L & E för att sedan fortsätta vidare till Arboga där jag fick ta plats i tandläkarstolen. Inte alltför otrevligt men heller inte särskilt trevligt. Ett besök till blev också bokat och det blir tyvärr mycket dyrare än vad detta blev :(

Tisdagen var jag på jobbet och kände mig konstig, ont i hela kroppen och yr, men slutförde iaf arbetsdagen. Trött som attan kom jag hem, lagade mat och storstädade tom hela huset (maken tog källaren). När jag sedan kände mig halvt svimfördig efter att barnen var lagt sig tom jag till slut tempen som slutade på ca 38.5 grader. Min normaltemp ligger på 36.3 ungefär så det var inte undra på att jag kände mig däckad. Kröp ner i sängen och trodde jag skulle dö på kuppen den natten.

Onsdagen höll jag mig hemma men febern gick snabbt ner under dagen. Jag orkade släpa mig upp och köra J till simskolan och sedan hämta honom men där gick gränsen. Efter lunch piggnade jag till lite och kunde tom göra lite här hemma men blev ruskigt fort trött. På kvällen var jag nästan helt ok igen så torsdag och igår var jag återigen på arbetet. Igår däremot kände jag mig återigen som att jag hade blivit överkörd av tåget så trodde nästan att jag skulle åka på nåt skit igen igår. Men icke sa nicke.
Däremot hade tvättmaskinen gett upp totalt när maken kom hem igår så han pallrade sig iväg och spenderade 6000:- vi hade tänkt göra något roligare för.. Grannen T kom över på kvällen så vi satt och spelade kort till kl 22 ungefäör och sedan var det sängen som kallade.

Idag fick jag tack gode gud sovmorgon till kl 10 och efter frukosten tog barnen en cykeltur medan jag och maken promenerade till J & C för lite skitsnack. C jobbade tyvärr men kom över till oss senare när vi allihopa hade gått/cyklat hem till oss. Nu ligger jag i sängen och bloggar efter att ha kastat ihop en plåt med snickers som ska ner i frysboxen fram till augusti...

Ska snart ta och gå upp och komma på nån mat att laga tills Helena och Bengt kommer över ikväll.

Kramar

söndag 12 juni 2011

Kalas & Garagefest

det är vad vi har fyllt våran lördag med. Började med att jag inte klev upp förrän vid 9, för då var jag illa tvungen med tanke på att det var frukost, och duschning av barn och mig själv som stod på chemat innan vi skulle vara kl 10:30 i Köping på 6-årskalas. Jisses, jag förundras väldigt ofta över att tiden går så ruskigt fort när man har barn... ede växer upp alldeles för fort. Mina underbara men just nu väldigt tålamodsprövande barn har en period då inget som de gör är bra för syskonet. Detta resulterar så klart då i att de är osams väldigt ofta, coh således har en väldigt trött och irriterad mamma ganska ofta, eftersom att det ibland känns som att jag inte hinner annat än att medla mellan barn. Så idag röt jag tråkigt nog i ordentligt åt dem när vi kom hem från kalaset, det berodde på olika orsaker men en var det faktum att de slåss om vem som skall h¨lla i vilka saker i bilen !!! Men men, min ilska gick snabbt över och dagen fortlöpte relativt lugnt.

David och Sofia var hit en sväng och kollade lite hur vi bor och så eftersom att det är första gången som Sofia är med David upp från Gbg.

Jaha strax efter att de åkt hem til Busta igen så samlade vi ihop oss och åkte ut vi med. Plockade med allt vi skulle ha, köpte festis och godis och allt så barnen skulle vara nöjda medan vi sjöng i garaget. Johannes var med ett tag i garaget coh sjöng men hade hörselkåporna på sig för det var lite i högsta laget för honom. Natta satt under tiden inne och tittade på film eller var hos gammelfarmor Kerstin. Hon tycker det är så roligt när barnen kommer in så fort vi är i Busta, de följer med henne för att vattna landet och frågar tusen frågor om det mesta.

Vid 23:30 kom jag och barnen hem från festen så det var bara tandborsning och sängen som gällde för dem. Jag ska snart också ta och sova för jag antar att det är jag som går upp med barnen imorgon bitti, tror inte alls att barnens pappa är särskilt sugen på det imorgon, speciellt inte som han tydligen skall cykl ahem inatt... hehe. Hoppas han kommer hem helskinnad bara.

Imorgon skall jag ta och baka lite, känns som det är dags. Tror det blir ett gäng med chokladbollar (en hel del mjölkproteinfria så B kan äta det med), kladdmuffins och så frukostmuffins ala LCHF.

Natti natt på er, hoppas ni alla får en trevlig dag.

torsdag 9 juni 2011

Frukostmuffins

Dessa ska jag göra imorgon :)

LCHF Frukostmuffins

Frukostmuffins är perfekta för dig som vill i väg snabbt på morgonen! Kan förvaras i kylen och avnjutas på vägen till jobbet!
LCHF Frukostmuffins
Portioner: 10 st.
Tid: 25 min
Ingredienser
5 ägg
1 dl grädde
1 dl riven ost
1 dl strimlad rökt skinka
1 msk gräslök
salt
peppar
Gör så här
Börja med att vispa ihop grädden och äggen, detta ska då göras lätt. Tillsätt sedan den strimlade skinkan, gräslöken, osten och salt och peppar.
Häll upp smeten i 10 formar, helst placerade i en muffinsplåt. Grädde i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.

receptet kommer från www.lchf-recept.se

Rabarbersaft

Rabarbersaft

En snabb och enkel rabarbersaft är det perfekta sättet att ta tillvara på rabarbern. Smakar mums till fikat!
Rabarbersaft
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Färdigt på: 1 tim 25 min
Ingredienser
1 kgrabarber1.5 lvatten4.5 dlströsocker1 stcirton, saften
Tips
Servera den gärna iskall med isbitar, garnera med färska jordgubbar eller lime.
Receptet ger cirka 3 liter.

Spädes efter smak, cirka 1x1.

Gör så här

1. Skär rabarbern i småbitar och med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.
4. Leilas tips!
5. Servera den gärna iskall med isbitar, garnera med färska jordgubbar eller lime.

onsdag 8 juni 2011

träning...

Jag hade ju tänkt att det i denna blogg skulle stå en hel del om träning, först inför vårruset och sedan inför tjejmilen var det tänkt, me n pga svullet knä så försöker jag hålla mig relativt lugn. Jag hoppas att det skall bli bätte nu när jag tar det lugnare, använder mitt knäskydd en stund före, under och efter mina promenader (jag blir galen om jag inte får röra på mig alls) samt har införskaffat speciella sulor gjorda efter just mina fötter. Jag hoppas och ber om att knäet och foten skall kännas bra snart så jag kan återgå till min löpträning, vill inte gärna lägga en massa tid till på att gå till en sjukgymnast...

Kram

Rabarbersaft och tryckande värme

Efter jobbet idag samlade jag ihop lite ork att faktiskt prova på att göra den goda rabarbersaften som makens kusin gjorde och som vi fått smaka... den var otroligt läskande och perfekt för en varm sommardag. Tog ju bara ca 1 timme så var ganska perfekt att göra den, finns ju varianter som skall stå i
2-5 dagar osv...

Medan jag förberedde för att göra saft samt lagade mat gick J & N över till lilla E för att hämta med henne hem, men de satt vid matbordet då så jag fick messa L och dubbelkolla så barnen kommit dit... barn e ju så roliga. Men det är otroligt skönt att ha lite barn runt omkring oss, att de gillar att leka tillsammans gör ju det hela ännu bättre. Vi har ju både E och J från förskolan här i närheten och så såklart lekparken också. Den är kanon på helgerna när man e lite trött så släpar man bara med sig ett täcke att ligga på och lite fika så är barnen nöjda en stund. Sedan är det ju alltid trevlig när det kommer några föräldrar man kan tala lite med också ibland. Vissa kvällar kan ju tom sluta med grillning tillsammans med nån/några grannar.

Efter att vi lagt barnen smet jag ut på en promenad en stund... det är så otroligt skönt, vissa kvällar skönare än andra. Idag var en sån kväll som var perfekt... maken har varit borta en natt så igår kunde jag ju inte ut och gå och imorgon är det fika med en granne och hans dotter A som går på samma förskola som J.

Nu ska jg tappa upp ett fotbad åt mig, sedan ett bad och göra ansiktsmask, peela kroppen och sköta naglarna lite... ska bli såå skönt... har varken haft ork elelr lust med det på ett tag.

Kramar till er och hoppas att ni med har haft en bra dag.

måndag 6 juni 2011

Nationaldagen och välförtjänt vila...

det är vad jag har ägnat mig åt idag... läst lite, hälsat på lillebror med blivande fru (och lilla bebben i magen). Jo lagat mat då, och fakturerat lite åt pappa Bosse... men det är ju ganska så lite för att vara jag :)

Jo och så avslutade vi kvällen innan barnen skulle lägga sig med att hälsa på underbara granntjejen som fick hjärnskakning igår kväll när hon ramlade av gungan på vår tomt... stackars lilal tjej (antagligen får man inte säga att hon är liten till henne utan precis som Natta anser hon sig säkert vara jättestor). Hon såg ut att vara ok vilket var jätteskönt att se, man blir ju orolig när sånt händer.

Kvällen avslutade jag med en prommis med Carro, underbara människa som alltid följer med på promenad :)

Imorgon är det återigen dags för arbete. En fyradagsvecka blir det med en make på vift så det gäller att planera kvällarna ordentligt denna vecka...

Natti natti och sov gott. Hoppas ni alla får en underbar morgondag!!!!

Kram Annica

söndag 5 juni 2011

En underbar och solig sommardag!, med tråkigt avslut

Har haft en kanondag med Carro och killarna, vi har spenderat så gott som hela dagen tillsammans. Började i lekparken medan våra makar var tillsammans och försökte laga deras båt.

Sedan tog jg och Carro med oss alla 5 barnen ner till OK och köpte glass i värmen, jisses vad barn kan gnabbas och käbbla om allt ;)

Väl tillbaka hemma hos oss var grannpojken på väg till oss så självklart fick han också vara med och busa här hemma. Lagom till han gick hem till mormor igen så kom granntjejen som är jämnårig med Natta över och lekte en stund... hon började lekstunden nästan direkt med att ramla av vår gunga på gungställningen. Tycker så synd om henne, hon fick nämligen hjärnskakning visade det sig längre fram på kvällen, så de fick åka en sväng till akuten nu ikväll... usch så hemsk man känner sig när det blir nåt sånt, visserligen kan man väl inte skydda dem mot allt men iaf, inge roligt alls. Vore lättare om det hade hänt mina egna barn som gjort illa sig här hemma och inte granntjejen. :(
Jag hoppas hon kryar på sig fort den underbara lilla damen.

Nej jag ska ta och läsa lite medan jag väntar på maken som snart kommer hem från sin fisketur...

lördag 4 juni 2011

Långhelg och kanonväder!!

Vilket underbart väder vi har haft idag! Har legat vid svärföräldrarnas pool och solat och tagit mig ett dopp i värmen... kan säga att det känns på min rygg nu att jag har solat. Kommer ha ruskigt ont imorgon, och det är jag absolut inte van vid, brukar aldrig bränna mig vanligtvis.

Började dagen med att ta mig en ordentlig sovmorgon, Var bara dottern  hemma eftersom sonen ville vara kvar ännu en natt hos farmor och farfar. Båda barnen åkte dit i torsdags eftermiddag då farfar skulle vara ledig och sonen skulle ha blivit själv på förskolan. Då tog farfar dem istället på fredagen.

När jag väl orkade släpa mig upp ur sängen imorse så hällde jag i mig en första kopp kaffe och gjorde sedan iordning lite picknick och gick till lekparken dit även grannen med dottern kom efter en liten stund. Vi fikade och snackade lite skit, barnen lekte och sedan pallrade sig även min underbare make upp och gjorde oss sällskap i lekparken en stund innan vi åkte till svärförsäldrarna för att hämta med sonen hem.

Vi har hunnit med en hel del fast vi inte kom hem förrän vid femtiden idag. Gräset klippte mannen medan jag tvättat, fixat disken och lagade mat. Sedan tog vi en kubb-vända med barnen innan det var dags för dusch och sedan läggdags.

Vänne Carro kom förbi en sväng, behövde skriva ut några bilder, hon kommer bli såååå snygg när hon klipper sig i veckan... You go girl!!!!

Själv tampas jag med lite olika funderingar som jag ännu inte riktigt tagit beslut om ännu, jag vet hur jag borde göra för min egen skull och för mitt välmåendes skull, men det tar emot.. trivs ju så bra i övrigt...

Nej jag skall sluta fundera för idag och njuta av kvällen en liten stund till innan det är dags att sussa... är ju en dag imorgon med, som verkar innebära en lekpark, picknick, förhoppningsvis sol och så Carro och killarna och eventuellt lite grillning också.

Natti natt.