tisdag 26 april 2011

Träning x2

Igår när vi hade kommit hem från makens föräldrar som bjöd på mat när vi kom från flygplatsen var det dags att ta tag i vardagen igen. Jag hade tvättat första maskinen och slagit på den andra när jag kände att det verkligen var dags för en löptur. Hade hur mycket energi som helst efter att jg äntligen fått riktigt kaffe för första gången på en vecka. Ni som känner mig vet att det kan vara farligt att vara omkring mig innan mitt morgonkaffe, så att jag och resten av omgivningen har överlevt´en vecka utan RIKTIGT kaffe är helt otroligt.
Visserligen har jag druckit te flera dagar och även kaffe men inte alls så strakt som man är van vid hemifrån, så det är inte ritkgit samma sak. Fast jag skulle göra om det när som helst, att vara utan kaffe dör jag inte av, speciellt inte om jag har syrran att umgås med en hel vecka :)

I alla fall så kom jag ut på en löpvänvda på ca´30 minuter som var ungefär 4,25 km lång. Det var helt ok för att vara igår tycker jag. Även idag var det löpning på schemat. Jag och C pallrade oss upp i skogen bakom där vi bor och började med backträning 5 ggr. Maximalt upp för backen och promenad tillbaka ner. Sedan tog vi ca två varv i skogen, ca 3 km så jag tyckte att det var en helt ok träningsdag.

Väl hemma tog jag äntligen tag i det faktum att man måste deklarera, samt betalade in kvarskatten som blev på 130 kr. Lika bra att ha det gjort.

Nehe jag skall ta med mig maken och kasta mig in i duschen så man orkar med morgondagen med.

Kram på er!

söndag 24 april 2011

Så bär det av hemåt igen då...

då var det dags att sätta sig på planet hemåt imrogon igen imorgon. Tråkigt men sant.
Visserligen skall det bli skönt att komma hem igen men det är alltid tråkigt att säga hejdå till syrran med familj. Imrogn bitti skall vi upp tidigt igen så vi är på flygplatsen i god tid. Plandet går vid 11:45 så vi måste vara förbi gaten senast 11:10 flr då stänger den.

Imorse när vi vaknade var Rob's bror med fru här då de sov över hos syrran eftersom de var på bröllop i närheten igår. Sedan kom Rob's föräldrar förbi imorse efter frukosten med påskägg till alla barnen som de fick leta efter i trädgården. Chris är så gullig. Hon tänker alltid på barnen.

Idag har vi bara njutit av den sista dagen. Började med frukost och sedan en tur i skogen med barnen och en fikakorg :) Ljuvligt var det och barnen sprang av sig en massa energi. Där fick de fick även leta efter påskägg som syrran hade köpt till dem allihopa eftersom vi inte visste att Chris & Dave skulle komma över med ägg till dem allihopa. När vi kom hem var det således lunchdags och återigen slogs grillen på men denna gången grillades det lax. Sååå gott vart det. Han är en mästerkock min man :)

Barnen gick efter lunchen över till grannen några timmar och lekte med deras barn för att sedan komma in till oss allihopa nån timme inna det återigen var dags att äta. Syrran gjorde engelsk roast med ungsbakad potatis och sås. Ungsstekta grönsaker oc´h sean cheesecake till efterrätt... jisses vad många kilon jag har gått upp på dessa dagarna :( jag och Carro kommer behöver både cykla och springa en hel del är jag rädd...

Jaha så hur sammanfattar man dagarna i England då? Jo som en underbar semester med underbara människor. Visserligen trodde jag att jag skulle dö under spinningpasset i onsdags men vad fan. Det som inte dödar härdar ;) JAg har provat mat som jag aldrig har ätit förr (indiskt), vi har fått olika tyspiska engelska rätter serverade och vi har fått SOL i massor!!!!! Vi har varit på Legoland med barnen och haft skoj, busat och promenerat i skog och mark, shoppat och bara njutit av en underbar och välbehövd semestervecka.

Tack så jättemytcket syrran för en underbar vecka, den måste göras om igen (ja jag skall ha med en större väska då). Älskar dig och din familj massor.

Jag skall snart ta och pallra mig in i dushen och sedan ställa klockan.
Jag tackar för idag och ser fram emot resan hem till vardagen igen.

Kramar

lördag 23 april 2011

Har en ljuvlig semester!!!!

Vi har en ljuvlig semester. Som jag sade tidigare så har vi ju varit på Legoland i Windsor en hel dag. Igår var vi iväg ut till en park och promenerade i "skogen" ett tag. Åt mjukglass, drack kaffe och lekte kurrangömma med barnen. De resterande gästerna i parken trodde nog vi var helt galna som kröp ihop bakom buskar och snår... hahaha.

Vi tog hem Indisk Take away igår kväll och det var rusktigt gott. Det var första gången jag åt Indiskt men absolut inte sista.

Sonen har fått ett Nintendo DS av sina kusiner. De har nya så J fick ett av deras gamla. Han är överlycklig och vi var in och köpte några spel till som har svenk text, visserligen kan han inte läsa ännu men han ska ju snart börja skolan och lär sig väl. Sedan fick han ett spel till som Sam inte kunde byta in och det spelar han hela tiden, när de inte är ute i trädgården och leker då så klart.

Det är så roligt att se barnen tillsammans. De lär varandra så otroligt mycket. Mina barn börjar fånga upp fler och fler engelska ord och syrrans barn fler och fler svenska. De förstår varandra hur bra som helst.

Jag köpte ju nya skor att han på coreträningen hemma så just nu sitter jag med dem på, de var lite tajta så jag hoppas att de skall töja ut sig lite, storleken större var tyvärr alldeles för stor så de blidde dessa fast de var liite trånga.

Syrran är just nu och skjutsar sin make till tåget. Han skall iväg och åka skidor över alperna eller nåt sånt, galna karl!! När hon kommer tillbaka skall vi pallra oss ner på stan en sväng, jag skall köpa den handväskan jag såg men inte köpte i onsdags, ska hitta en födelsedagspresent till Hanna som fyller i maj, samt försöka hitta mors dags-presenter till min och makens mödrar, om jag inte har helt fel så är det väl mors dag i maj nån gång i Sverige. Ska även se om jag kan köpa en väska till sonens DS, inge kul om han tappar det i backen direkt.

Vid halv 9 imorse, Engelsk tid, var det påskäggsjakt i trädgården. Idag fick barnen de svenska påskäggen och imorgon de engelska...

Nej jag skall ta och gå och ta mig en kopp te innan syrran är tillbaka.

Kram på er  & Glad Påsk!!

onsdag 20 april 2011

Den perfekta dagen...

...har äntligen kommit. Jag har shoppat i 5 timmar, 1.5 timme var maken och pojkarna med sedan stack de hemåt. Dottern, syrran och jag fortsatte i 3.5 timme till ungefär. Vi hittade massor av underbara kläder till pluttan, hon vart kanonnöjd!! Mamman likaså, hittade byxor och toppar att ha på jobbet, träningsskor för 400 kr samt en träningstop för 80 kr. Värsta klippen. En snygg svart linnekjol får följa med hem samt flera nya behåar.

England är ju så otroligt ljuvligt att de säljer mycket till barnen i 3- eller 4-pack. 4-pack toppar till dottern betalade jag bara 150 kr fö rungefär... det e billigt!! Sonens garderob fyllde syrran på med kläder som var för små för hennes barn. Det gjorde inte J nåt alls för då slapp han vara med och handla. Däremot fick han ett par nya tennisskor precis som maken.

När vi kom hem från shoppingvändan fick N busa en massa med de andra barnen i trädgården.De lekte med vattenpistolerna vi köpte till dem samt såpbubblesvärden. Jag och syrran spelade minibadminton en stund och sedan satte vi oss i solen och njöt ett tag innan det var dags att börja med maten. Precis som igår grillade vi i trädgården och det var minst lika gott som då.

Cirka en timme efter maten pallrade vi oss iväg till ett spinningpass på gymmet där syrran och hennes man tränar. Jag måste verkligen börja lyssna lite mera på min syster. När hon sa att det var varmt i ENgland trodde jag itne att det var såååå här varmt. När hon sa att spinningpasset var jobbigt, trodde jag absolut inte att jag skulle vilja ge upp efter halva passet, jag som HATAR att ge upp. Men men, jag tog mig igenom passet, kanske inte på top hela tiden (absolut inte) och orkade inte med riktigt allt men jag genomförde det iaf!! Det gjorde åtminstone mig imponerad och stolt!! Jag lärde mig dock att jag verkligen behöver börja träna hårdare och ställa lite större krav på mig själv och min träning...

Efteråt handlade vi lite mat till imorgon när vi skall ta oss iväg till legoland, sedan gick vi hem (läs: släpade mig hem ;) ) Efter en dusch satte jag mig här vid datorn och gör inte mycket, glor lite på tv och bloggar... är alldeles för trött för att fixa några bilder idag så jag hoppas jag orkar med det imorgon istället...

Jag tackar för mig och skall snart ta och krypa upp och lägga mig, eller kanske tom gå upp om nötterna ger mig lite mera energi ;)

Natti natt!!

tisdag 19 april 2011

äntligen England!!

jaha så är vi då äntligen framme... vi ska till att grilla snart. När vi landade var det 25 grader ute och solen sken. Barnen var överlyckliga och hade en väldans massa överskottsenergi. Carro, det kommer bilder imorgon, ska ta en massa på huset, kläder och allt åt dig! detta blev ett kort inlägg men nu vet ni att vi är framme. kramar från England...

söndag 10 april 2011

Haft en ljuvlig helg

Ja vad säger man? Göteborg har visat sig från sin bästa sida, med sol, underbara människor och en väldans massa affärer ;) Man kan inte bli mycket nöjdare med helgen än jag är tror jag.

Min tanke efter detta trevliga Göteborgsbesök är att det inte ska behöva ta 11 år igen innan vi åker ner, tänk att åka ner varje vår och shoppa med maken, svågern och hans sällskap. Hmmm kan detta bli en årlig treaition åtminstone? Vi behöver ju inte ens ta bilen varje gång, det går ju för sjutton tåg.

Nej det är väl dags att börja plocka ihop efter oss och sedan rulla mot Daniels faster för en sista kopp kaffe, hämta barn samt säga hejdå till Familjen Granat samt David och sällskap.

Jag tackar för mig just nu och önskar er alla en fortsatt trevlig dag!!!

lördag 9 april 2011

Göteborg it is

Jaha,det tog bara sisådär 11,5 år för mig att ta mig ner till Göteborg. Ändå har maken faster här nere, och numera även lillebror. Igår kom jag ifrån jobbet redan innan lunch så vi var nere i Göteborg runt 16:30 vilket var ruskigt skönt. Sedan packade vi upp i D's lägenhet där vi får hela helgen för oss själva. Barnen bor med farmor och farfar hos Daniels faster.Vi åt gott och drack lite gott, i mitt fall cider, hos faster med familj innan vi vid 12 tiden tog en taxi tillbaka till lägenheten för att få lite sömn för att orka med dagen idag.

Ska dricka upp mitt kaffe och sedan ska vi pallra oss ner på stan och gå och strosa lite innan resten av släkten gör oss sällskap.

Ha en trevlig dag. Det skall jag ha.

måndag 4 april 2011

Måndagen snart över

Måndagen är snart över för denna vecka och den har börjat bra tycker jag. Bokslutet är snart klart och det ska bli skönt, inväntar bara revisorerna och deras granskning innan vi kan slå ihop böckerna för detta året.

Jag hann lagom hem och hämtade 3 barn som skulle med på sin gymnastik. Timmen gick fort och det vara bara att kasta sig hem och ge barnen mat, tur maken var hemma och hade den klar när vi kom hem.

Sedan kom T och skulle hämta hem dottern men självklart blev det lite kaffe innan de gick hemåt. Brorsan kom på besök så vi snackade lite skit och drack kaffe även då. Mysigt. Vi träffas alldeles för sällan tyvärr, fast det inte är särskitl långt bort de bor. Tar ju bara en timme, men men, det är den eviga tidsbristen som alltid gör sig påmind. Men vi har blivit bättre än vad vi var för ett par år sedan så det artar sig ;)

Imorgon skall jag försöka få klart bokslutet helt och när jag kommer hem tänkte jag att N skulle få cykla medan jag springer en vända om det är skönt ute. Annars får jag ta den löpvändan senare när de har lagt sig. Nehe, jag ska ta kväller och lägga mig i sängen och bläddra lite i topp hälsa innan jag somnar.

Natt natt!

söndag 3 april 2011

Helgen gick fort!

Hur kan det komma sig att helgerna går så fort? Veckorna går visserligen ruskigt fort de med för det mesta men men... lite mera ledighet skulle inte sitta fel (säger jag som snart skall vara ledig en vecka). Det ska bli så skönt och roligt att umgås (läs shoppa och träna) med syrran och hela hennes underbara familj.

I fredags var jag ganska så mör när jag kom hem från jobbet. Det är fullt upp med bokslut så det räknas och räknas och räknas, extra mkt denna månad. Men iaf så kom svärföräldrarna ner och vi grillade, tittade på så ska det låta samt spelade lite kort innan de åkte hemåt igen.

Vår helg har utäver fredagen bestått av kalas i lördags från halv 2 och framåt. Vi kom hem strax efter kl 19 eftersom vi och kusinen Malin med döttrar gjorde oss sällskap till nya restaurangen Chili Nam Nam. Det var väldigt god mat så där äter jag väldigt gärna igen. Det var en riktigt mysig dag då jag tom fick mitt bebisbehov tillfredställt, lillkusinens dotter var där så då gäller det att passa på... ;) jag har ju gjort mitt så hos oss får det vara bra med småbarn nu.

Idag klev vi upp vid halv 10 och jag gjorde frukost till familjen. Sedan övertalade jag (eller rättare sagt beordrade) min familj att klä på sig och följa med ut så jag och maken promenerade medan barnen cyklade ner till ICA och handlade lite. På vägen ringde mamma och ville ha besök så vi tog en tur dit på eftermiddagen och fick både mat och fika, kanongott var det. Vid kl 16 var det bara att kasta oss i bilen och styra hemåt för vid 17:15 träffade jag grannen och vi tog sällskap till veckans Core-pass. Jag blev återigen förvänad över hur mycket musklar jag faktiskt har i kroppen, en hel del visserligen oanvända fram till att jag började på core men ändå ;)

Jag kom hem till en familj där barnen redan hade lagt sig, så jag bara pussade dem god natt och fortsatte ner till crosstrainern i källaren för ett 20 minuters pass på den för att träna lite kondis... det var ruskigt jobbigt kan tilläggas. Jag och maken gjorde sällskap vid köksbordet och tog oss en smörgås och en kopp kaffe medan vi spelade några omgångar kort. Nu har vi pallrat oss in i sängen och det är dags att säga god natt för idag. Jag laddar för veckan som kommer, den innheåller både revisorer och en resa ner till Göteborg för att fira svågern som blir 30 år snart...

God natt, sov gott och ha en trevlig morgondag.